Harminc STRALIS NP tehergépkocsit szállít ki az IVECO a Jost Group számára

WebDigital

A Jost Group az IVECO STRALIS NP modelljét – amelyet az Egyesült Királyságban az „Év Alacsony Szén-dioxid-kibocsátású Tehergépkocsija” („Low Carbon Truck of the Year”), Olaszországban pedig a 2019-es „Év Hosszú Távon Fenntartható Tehergépkocsija” („Sustainable Truck of the Year 2019”) díjjal tüntettek ki – választotta járműflottája a zöld logisztikai tevékenységhez szükséges átalakításához.

Forrás: Iveco – DanubeTruck Magyarország Kft.

Harminc vadonatúj STRALIS NP tehergépkocsit adott át az ügyfele herstali (Belgium) telephelyén január 7-én tartott rendezvény keretében az IVECO a Jost Group számára. A páneurópai fuvarozó és logisztikai specialista 2020-ig járműflottája 35 százalékát kívánja átállítani cseppfolyósított földgáz (Liquefied Natural Gas; LNG) üzemre. Az új gépkocsik négyéves dízeljárműveket váltanak ki a vállalat 1400 tagú flottájában, amelyben már 132 IVECO STRALIS – köztük két sűrített földgázzal (Compressed Natural Gas; CNG) üzemelő – dolgozik.

Amint John Venstra, az IVECO Benelux üzleti igazgatója a rendezvény alkalmával kiemelte: „A Jost Group egyértelmű hosszú távú fenntarthatósági célokat tűzött ki maga elé, a STRALIS NP modellek melletti döntésük pedig jól érzékelteti a földgáz, mint a zöld szállítmányozás életképes megoldása iránti elkötelezettségüket. Nagy örömmel tölt el minket az IVECO iránti bizalmuk járműflottájuk átalakítása során, egyaránt értékelve az e technikában rendelkezésünkre álló széleskörű szaktudást, illetve márkakereskedői hálózatunk a földgázüzemű járművek kiszolgálása terén szerzett tapasztalatait. Kedvezőbb üzemanyag-fogyasztásukkal új STRALIS NP gépkocsijaik – a Michelin MyBestRoute alkalmazás számításai szerint is – jelentős megtakarítást kínálnak majd üzemeltetési költségeikben, feltétlenül elegendő mértékűt a tisztaüzemű járműtechnika és a saját töltőállomások beruházásainak megtérüléséhez, miközben egyszerre óvják bolygónkat és egészségünket.”

STRALIS NP tehergépkocsijaival a Jost Group a részecskekibocsátás meggyőző, az Euro 6 kipufogógáz-szabvány határértékeihez viszonyítva 99 százalékos, illetve a nitrogén-dioxid (NO2) emisszió 90 százalékos mérséklése mentén folytathat zöld fuvarozási tevékenységet, biometán-üzemben pedig 95 százalékkal mérsékelt szén-dioxid-kibocsátást produkálhat.

Környezetvédelmi előnyeik mellett a STRALIS NP tehergépkocsik jelentős megtakarítást is lehetővé tesznek. A kettős LNG-tartállyal szerelt, 460 lóerős szimplaüzemű változat az IVECO legfejlettebb közúti üzemanyagtakarékossági technikáit és szolgáltatásait sorakoztatja fel, s a dízel teherautókénál akár 15 százalékkal kisebb üzemanyag-fogyasztás és akár 9 százalékkal alacsonyabb teljes birtoklási költségszint (Total Cost of Ownership) jellemzi.

Forrás és kiemelt kép: Iveco – Danubetruck Magyarország Kft.

 

(Ezt a cikket 57 alkalommal tekintették meg.)

Hozzászólások

Ezeket olvastad már?