Határinfó Hírek Közlekedéssel kapcsolatos hírek Rendőrségi hírek

Hétvégi határprognózis – 2018 november 24 – 25.

A határforgalom várhatóan az alábbiak szerint alakul a következő napokon.

Forrás: Police.hu

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a rendőrség honlapján, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.

Az egyes országokra, így például a szomszédos Ukrajnára vonatkozó utazási információk, tanácsok a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálat honlapján olvashatóak.

Ausztria a schengeni belső határokon átvezető utakon 2016. április 25-től folytat gyakoribb ellenőrzést. Ennek következtében több volt határátkelőhelyen, határon átvezető úton – elsősorban Hegyeshalom, Sopron, Kópháza, Fertőd térségében Ausztria felé eseti jelleggel – torlódás alakulhat ki, ahol a várakozás – figyelemmel a nagyobb számú visszatérő vendégmunkásra – akár a 30-90 perc is lehet.

A közúti határátkelőhelyek várható forgalma:

Zala megye

Zala megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Somogy megye

Somogy megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Baranya megye

Udvar közúti határátkelőhelyen a Magyarországon keresztül utazó – a nyugat-balkáni régióból származó – vendégmunkások miatt pénteken és szombaton kifelé, majd vasárnap befelé irányban forgalomnövekedéssel számolunk, amely miatt akár 30 perces várakozás alakulhat ki a személyforgalomban, a teherforgalomban pénteken, szombaton és jövő héten hétfőn mindkét irányban akár 60 perces várakozás is kialakulhat.

Bács-Kiskun megye

A megye közúti határátkelőhelyei közül az év vége közeledtével Tompa közúti határátkelőhelyen személy- és buszforgalomban kilépő irányban a hét valamennyi napján számolni kell 30-60 perces várakozással, illetve szombat délelőtt 120 percet is elérheti a várakozási idő. Belépő irányban vasárnap délelőtt kell a személyforgalomban várakozás kialakulásával számolni. A teherforgalom vonatkozásában belépő irányban 60-120 perces, esetenként 180 perces várakozás alakulhat ki péntek későestig, szombat hajnalig. A kilépő tehergépjármű forgalomban a várakozás elérheti a 30-60 percet.

Hercegszántó közúti határátkelőhelyen elsősorban vasárnap lehet belépő irányban 30-60 perces várakozás a személyforgalomban. Bácsalmás és Bácsszentgyörgy közúti határátkelőhelyen a hétvégén az átkelőhelyek nyitását követő, illetve zárását megelőző időszakban ki- és belépő irányban is meghaladhatja a 30-60 percet a várakozás.

Csongrád megye

Röszke autópálya határátkelőhelyen, pénteken és szombaton kilépő irányban a buszok és tehergépjárművek tekintetében akár 60-120, míg személyforgalomban 60-90 perc várakozással számolunk. Vasárnap reggeltől estig a belépő irányban várható jelentős forgalomnövekedés, a buszok tekintetében 60-120 perc, személyforgalom tekintetében 60-90 perc várakozással számolunk. A teherforgalomban belépő irányban 60-240 perc is kialakulhat.

Tiszasziget, valamint Ásotthalom és Röszke közúti határátkelőhelyeken, a hétvégén 30-90 perc várakozással lehet számolni a személyforgalomban elsősorban belépő irányban.

Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen, pénteken és szombaton a tehergépjárművek tekintetében belépő irányban 60-180, kilépő irányban 60-120 perces várakozásra lehet számítani. A személyforgalom tekintetében ki- és belépő irányban 30 perces várakozással számolunk hétvégén a bevásárlóturizmus és a vendégmunkások utazása miatt. Buszforgalom esetében a hétvégén esetenként 60-120 perc várakozás is kialakulhat.

Nagylak közúti határátkelőhelyen a személygépjárművek és a buszok esetén 30-60 perc várakozás alakulhat ki mindkét irányban.

Kiszombor közúti határátkelőhelyen szombaton és vasárnap a reggeli időszakban a fürdőlátogatók megjelenése okozhat forgalomtorlódást és maximum 30-60 perc várakozást. A tehergépjárművek esetében pénteken és szombaton kell nagyobb forgalomra számítani. Buszok tekintetében a hétvégi időszakra tevődik a forgalom többsége, a várakozás 30-60 perc is lehet.

Békés megye

Békés megye közúti határátkelőhelyein a 2018. november 23. – november 29. közötti időszakban nem számolunk jelentősebb forgalomnövekedéssel, illetve várakozás kialakulásával.

Hajdú-Bihar megye

Ártánd közúti határátkelőhelyen 2018. november 26. – november 29. közötti időszakban belépő irányban átlagosan 60 perc várakozás alakulhat ki a tehergépjárművek tekintetében.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Vállaj közúti határátkelőhelyen  a személyforgalomban a ki- és belépő irányban pénteken déltől estig 15-30 perces várakozás is kialakulhat. A hétvégén  reggeltől  a kora délutáni időszakig ki-és belépő, vasárnap délután a belépő irányban lehet 30-60 perc várakozással számolni. A szakaszosan megnövekvő utasforgalom miatt a jövő héten belépő irányban bármely napszakban kialakulhat 30 perc várakozás.

Csengersima közúti határátkelőhelyen a kilépő irányban pénteken déltől estig alakulhat ki jelentősebb forgalom, amely során akár 30-60 perces várakozás is előfordulhat. A hétvégén a reggeli-délelőtti időszakban belépő irányban 30-60 perc, a kora délutáni, kora esti órákban pedig kilépő irányban szintén 30-60 perc várakozás kialakulásával számolunk a szakaszosan megnövekvő utasforgalom miatt. A teherforgalomban a hajnali és a kora délelőtti órákban alakulhat ki 30-60 perc várakozás elsősorban belépő irányban. A jövő héten belépő irányban bármely napszakban szintén kialakulhat 30-60 perc várakozás.

Záhony közúti határátkelőhelyen a belépő irányban a hét minden napján kialakulhat 60 perc, vagy azt meghaladó várakozás. Péntektől vasárnapig a jellemzően növekvő forgalom miatt a várakozás időszakosan elérheti vagy meghaladhatja a 90 percet. A hétvégén szombat délutántól hétfő estig kilépő irányban is kialakulhat 60-120 perc várakozás. A teherforgalom tekintetében a várakozás kilépő irányban elérheti, illetve meghaladhatja a 60-120 percet.

Beregsurány közúti határátkelőhelyen a személyforgalom tekintetében belépő irányban a hét minden napján már a hajnali óráktól számolhatnak az utasok 30-120 perc várakozással, ezért javasoljuk a folyamatos nyitvatartással működő Tiszabecs-, illetve a korlátozott nyitvatartással (07-19) üzemelő Barabás közúti Határátkelőhely igénybevételét. Kilépő irányban az időszakosan megnövekvő forgalom miatt elsősorban a délutáni időszakban 45-60 perc várakozás kialakulhat.

Tiszabecs közúti határátkelőhelyen a személyforgalom tekintetében belépő irányban a hét minden napján a reggeli és a délelőtti órákban alakulhat ki 30-60 perc várakozás.

Barabás (zárás 19 óra), Lónya (zárás 18 óra) közúti határátkelőhelyen a nap bármely időszakában kialakulhat 15-60 perces várakozás, amelynek mértéke elsősorban az átkelőhely zárását megelőző időszakban ki- és belépő irányban is meghaladhatja a 30 percet.

További részletes információk a Magyar Közút oldalán találhatók.

ORFK Kommunikációs Szolgálat

Forrás: Police.hu

Illusztrációs kiemelt kép: ORFK Légi felvétele – H.Szabó Sándor (1953-2017)

 

(Ezt a cikket 97 alkalommal tekintették meg.)

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók letiltásával.