Aktuális Érdekességek Hírek Iveco Kiemelt hírek Márkahírek

Iveco – Angyalbőrben

Nemcsak a közúti fuvarozók, illetve más tehergépkocsi-üzemeltetők körében cseng jól az IVECO márkanév, hanem a legkülönfélébb országok hadseregeinél is. Jól mutatja az IVECO katonai járműveket gyártó részlege, az IVECO Defence Vehicles (IVECO DV) sikerét, hogy idén is jelentős megrendeléseket teljesít többek között a norvég, illetve a német hadseregnek.

Íme, az LAV, az LMV páncélozott változata. Ebből vett át 62 darabot a norvég hadsereg

Idén év elején a megrendelt 62 LAV, azaz könnyű páncélozott jármű utolsó példányait is leszállította az IVECO Defence Vehicles a norvég honvédség beszerzéseit bonyolító NDMA ügynökségnek. A norvég hadsereg elégedettségét jól mutatja, hogy immár negyedszerre rendelt IVECO LAV járműveket, amelyeket gyakran használ külföldi bevetéseken. A most átadott LAV-k már a negyedik generációt képviselik, ám alapjuk továbbra is az IVECO LMV könnyű többfunkciós jármű. Újdonságaik a nagyobb teljesítményű hajtáslánc, az új légszűrőrendszer, a megnövelt hasznos teherbírás, valamint a teljesen áttervezett utastér. A fülkében új ülések és műszerfal, valamint továbbfejlesztett keménytető gondoskodik a személyzet ergonomikusabb munkakörülményeiről, illetve a tágasabb térről. Így az LAV-k kiválóan megfelelnek a norvég hadsereg jelenlegi, illetve jövőre vonatkozó követelményeinek a teljesítmény, a mobilitás és a személyzet védelme terén.

Referenciának sem utolsó, hogy még az idén 280 EUROCARGO MLL 150 E 28 WS típusú, 4×4-es, Euro VI-os tehergépkocsit és 133 páncélozott TRAKKER 8×8-as teherautót szállít le az IVECO Defence Vehicles a német hadsereg járműparkját kezelő BwFuhrpark Service GmbH cégnek. A megrendelést egy két évig tartó alapos piacelemzés és gyakorlati tesztelés előzte meg. Az EUROCARGO esetében a ballisztikai védelem nélküli fülkében új üléselrendezés és rugalmasan alakítható tárolórendszer szolgálja a személyzet kényelmét, a járműveket pedig terepes szólóabroncsokkal, nagy tetőnyílással, NATO-kompatibilis álcafényekkel, vonóberendezéssel, fülke mögötti pótkeréktartóval és cserefelépítmények rögzítéséhez innovatív, multifunkciós vázkerettel látják el. Az elmúlt tíz évben egyébként az IVECO Defence Vehicles közel ezer különféle járművet adott át a német hadseregnek a 4×2-esektől a 6×6-osokon át a 8×8-as modellekig, amelyeket már többek között Afganisztánban és Maliban is bevetettek.

Nem kevesebb mint 280 EUROCARGO 4×4 és 133 TRAKKER 8×8 tehergépkocsit szerez be idén a német hadsereg

A közelmúltban a román hadsereg is az IVECO Defence Vehicles mellett döntött, és megrendelt 173 6×6-os katonai logisztikai járművet idei szállítással. Ezek a nagy gázlómélységű, csörlővel és központi abroncsnyomás-szabályzóval ellátott gépkocsik szinte bármilyen hadművelethez megfelelő taktikai támogatást nyújtanak. Sőt, C-130 Hercules repülőgéppel is szállíthatók. A mostani szerződés annak az eredménye, hogy az ügyfél messzemenően elégedett a 2015-ben hadrendbe állított 57 IVECO tehergépkocsival, amelyek között 6×6-os és 8×8-as fülke-alvázak, 6×6-os nyerges vontatók és 8×8-as, horgos konténeremelő felépítménnyel felszerelt teherautók is szerepelnek.

Mindebből az is jól látszik, hogy az IVECO kínálata a katonai járművek területén is legalább annyira széles körű, mint a közúti tehergépkocsik esetében.

Kiemelt kép: A román hadsereg 173 6×6-os katonai logisztikai járművet rendelt

Forrás és fotók: Danubetruck Magyarország Kft. – Driver Club Magazin

 

(Ezt a cikket 97 alkalommal tekintették meg.)