Ajánlatok Hírek Kommunikáció és Informatika Személyszállítás

Csütörtökön megkezdte szolgáltatását a Taxify Debrecenben

Melbourne, Párizs és Budapest után Debrecen is csatlakozott csütörtökön azon több mint félszáz városhoz világszerte, ahol elérhető a Taxify okostelefonos szolgáltatás. Az utazásszervező alkalmazáson keresztül rendelt autókban a debreceniek kedvezményesen, diáktarifával utazhatnak, és az applikáción keresztül, okostelefonjukkal is intézhetik a fizetést.

Budapest után mától Debrecenben is elérhető a Taxify okostelefon-alapú utazásmegosztó szolgáltatása. A megyeszékhely a Taxify vidéki terjeszkedésének első állomása. A cég abban bízik, hogy egyrészt hozzájárulhat Debrecen prosperáló gazdaságához, a városban már működő vagy nemrég bejelentett, jelentős kül- és belföldi beruházások sikeréhez, illetve a nemzetközi repülőtért használók kiszolgálásához. Másrészt az egyetemen tanuló nagyszámú magyar és külföldi hallgató, illetve a város kutató-fejlesztő központi jellege miatt Debrecenben az átlagosnál többen használnak okostelefont. Számukra kínál kényelmes és biztonságos utazási szolgáltatást a Taxify.

Minden Taxify felhasználó kedvezményesen, diáktarifával utazhat a megyeszékhelyen. Az alapdíj 600, a kilométerdíj 280, a percdíj pedig 70 forint. Az elérhető autók az alkalmazásba épített interaktív térképen rendelhetők, de a felhasználók akár a Google Térkép alkalmazáson keresztül is láthatják a taxikat mint utazási lehetőség. A Google Térkép bővítménye – csakúgy, mint a Taxify alkalmazás – az elérhető autók pozícióját, várható érkezési idejét és fuvardíját is kiszámolja az utasoknak. Fizetni a Taxify alkalmazáson belül is lehet, ami lehetővé teszi, hogy az utasoknak ne kelljen készpénzt használni, illetve olyan taxikat is rendelhetnek, amelyekben nincs bankkártya leolvasó.

A Taxify a gyors fejlődésben és a budapesti siker megismétlődésében bízik Debrecenben is. Emlékeztetőül: míg a fővárosban a 2016-os piacra lépésekor 20 autóval indult az észtországi startup, mára már 600 sofőrrel dolgozik együtt. Debrecenben is nagyjából ennyi autóval indul a cég, és a város méretének megfelelő bővülésben számít rövid távon.

A Taxify-ról

A Taxify vezető európai utazásmegosztó szolgáltató, amely utasok és sofőrök millióit köti össze világszerte, könnyebbé, gyorsabbá és megbízhatóbbá téve ezzel az utazást. Az alkalmazás üzleti modellje lehetővé teszi, hogy a szolgáltatás mind a sofőrök, mind pedig az utasok számára kedvező legyen: míg a sofőrök kisebb járulékot fizetnek, az utasoknak olcsóbb az utazás. A Taxify-t 2013-ban alapította Markus Villig, és napjainkra az egyik leggyorsabban növekvő utazásmegosztó szolgáltatássá vált Európában és Afrikában. A befektetői között található a Daimler, a Didi Chuxing, valamint a Korelya Capital és a TransferWise társalapítója, Taavet Hinrikus is. A Taxify-t világszerte több mint 25 országban 15 millióan használják.  

Markus Villig alapító-vezérigazgatóról

A Taxify alapítója és jelenlegi vezérigazgatója az észt Markus Villig, aki 19 évesen, 2013-ban készítette el a Taxify alkalmazás első verzióját. Ebben testvére, Martin segítette, aki korábban a Skype fejlesztésén dolgozott. Markus Villig a Forbes Europe “30 under 30” listáján a legfiatalabb vállalatvezetőként szerepelt, illetve ugyanezen a listán ő lett a legfiatalabb cégalapító, aki egymilliárd dollárnál nagyobb piaci értékű vállalkozást alapított Európában.

Forrás: FLOW PR

Kiemelt képet készítette: Bach Máté

 

(Ezt a cikket 25 alkalommal tekintették meg.)