Ajánlatok Aktuális Felszerelés Hírek Kiemelt hírek Útdíj

Alacsony áron kínál szivargyújtós útdíj fedélzeti egységet a Convoy Truck Shop

A Convoy Truck Shop kamion-felszerelési szaküzletek és webáruházak most az eddiginél is kedvezőbb áron kínál szivargyújtó útdíj fedélzeti egységet (OBU), amely beépített akkumulátoros védelemmel is el van látva az esetleges adatvesztések kivédése érdekében.

A 9003+ cikkszámú hordozható (szivargyújtós) fedélzeti egység (OBU) főbb jellemzői:

  • 2 év garancia és 2 év teljes körű bevallási közreműködői szolgáltatás!
  • Szivargyújtóról üzemeltethető
  • Beépített Lithium-Polymer akkumulátorral rendelkezik, így nincs adatvesztés!
  • Beépített GPS és GSM antennával rendelkezik!
  • Díjmentes OBU applikáció Android és iPhon okostelefonokra
  • Tengelyszám állítási lehetőség az okostelefon applikációban (a HU-GO weboldalán kell engedélyezni!)
  • Minimum egyenleg jelzés a díjmentes mobiltelefon applikációban!

A szivargyújtós fedélzeti egység megvásárlását követően csupán a HU-GO (www.hu-go.hu) weboldalon kell regisztrálni a vállalkozás és a gépjármű adatait. Itt kell megadni a jármű tengelyeinek számát és a környezetvédelmi besorolását is, amely a díjszámításhoz szükséges. Miután regisztrálta járművét, a HU-GO rendszerben az „Ezen folyószámla járművei” menüben kell megadnia fedélzeti egységének egyedi azonosítóját (ID). A díj fizetéséhez előre fel kell töltenie egyenlegét!

A HU-GO rendszerben elvégzendő feladatok leírását az OBU használati útmutatója részletesen tartalmazza!

A HU-GO rendszerben történt regisztráció és a járműhöz párosítást követően a fedélzeti egység használatba vehető!

A készülék megrendelhető díjmentes házhozszállítással az alábbi weboldalakon:

www.convoy.hu

www.convoytruckshop.hu

Az e-útdíj rendszer működésének rövid áttekintése

A készülék egy bonyolult rendszer része, de arra hivatott, hogy az Őn munkáját megkönnyítse és ne kelljen minden útjához előre útvonalat terveznie és viszonylati jegyet vásárolnia.

A 2013. július 1-jén bevezetett útdíj rendszerben a 3.5t összsúlyt meghaladó tehergépjárművek (J2, J3, J4) esetén az egy, kettő és három számjegyű utakat csak díjfizetés ellenében lehet igénybe venni. Ugyan ezen dátummal KRESZ módosításra is sor került, mely az útdíjfizetéshez szorosan kapcsolódik, ezért hívjuk fel rá a figyelmét. 2013. július 1-től a fenti kategóriájú járművek nem vehetik igénybe az alacsonyabb rendű utakat, csak indokolt esetben, engedéllyel (pl. célforgalom), ezért erre ügyeljen, mert ellenkező esetben magas bírságot szabhatnak ki.

A díjfizetésre két megoldást vezettek be, az egyik az előre megvásárolt viszonylati jegy, melyhez nincs szükség beruházásra, viszont kényelmetlen és menet közben ha változik az útvonal, vagy vontatmánya, akkor nincs lehetőség módosításra, csak további viszonylati jegy megvásárlásával, melynél a korábbi jegyét nem veszik figyelembe, beszámolni, visszatéríteni nincs lehetőség. Ezzel szemben a másik megoldás, hogy egy úgy nevezett OBU (On Board Unit – fedélzeti eszköz) segítségével valós időben fizeti meg a úti célja eléréséhez szükséges úthasználati díjat.

Az eszköz GPS műholdak segítségével meghatározza az aktuális pozícióját, mely adatokat GSM hálózaton továbbítja a központi rendszer felé.

A központi rendszer a kapott pozíció adatokból egy bonyolult algoritmus alapján állapítja meg, hogy mikor lép át díjköteles szakaszhatárt, mely információt beküldi a NÚSZ (Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.) rendszerébe. Ennek megállapítására nem csak térképészeti adatok alapján kerül sor, hanem az Útdíj törvény és a ránk vonatkozó NÚSZ-ÁSZF-ben leírtak is befolyásolják, ezért kérjük ezen jogszabályokat áttanulmányozni, mielőtt használatba veszi a készüléket. A NÚSZ rendszere számolja ki a használati díjat (az Ön által megadott adatok, mint: tengelyszám, környezetvédelmi besorolás alapján) és vonják le az Ön HU-GO egyenlegéből.

Kérdése esetén forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken.

A Convoy Truck Shop szaküzletekben megvásárolható fedélzeti egység 2 év ingyenes adatátvitelt biztosít!

Friss Útdíj híreket itt olvashat >>

 

(Ezt a cikket 135 alkalommal tekintették meg.)