A Volvo Trucks bemutatja a jövő szállítási megoldását, amely önvezető elektromos járműveket alkalmaz

Az önvezető elektromos járműveknek zéró a károsanyag-kibocsátásuk, és alacsony zajterheléssel működnek. Vontatóegységként használhatók, és kompatibilisek a meglévő pótkocsikkal és félpótkocsikkal. - Forrás: Volvo Trucks

A Volvo Trucks bemutatja új típusú szállítási megoldását, amely olyan önvezető elektromos haszongépjárműveken alapul, amelyek hatékonyabb, biztonságosabb és tisztább fuvarozást tesznek lehetővé. Hosszú távú célunk, hogy a meglévőkhöz képest kiegészítő megoldást nyújtsunk azon cégeknek, amelyeknek folyamatos szállítási szolgáltatásokra van szükségük a rögzített helyű központok között.

A Volvo Trucks a meglévő megoldások kiegészítéseként új típusú szállítási megoldást fejleszt olyan ismétlődő fuvarozási műveletekhez, amelyek a rögzített helyű központok közötti utazáskor nagyfokú pontosságot igényelnek. – Forrás: Volvo Trucks

A világ egyre nagyobb népessége és a növekvő urbanizáció szükségessé teszi, hogy megoldjuk az olyan környezetvédelmi problémákat, mint a környezetszennyezés, a torlódások és a zajártalom. Az emelkedő fogyasztás, az e-kereskedem exponenciális növekedése és a járművezetők általános hiánya miatt egyre nagyobb az igény a hatékony szállítási megoldások iránt.

„A fuvarozási ágazat lehetőségei még nincsenek teljes mértékben kihasználva. Minden arra utal, hogy a fuvarozás iránti igény világszerte jelentősen nőni fog a következő évtizedben. Ha fenntartható és hatékony módon szeretnénk kielégíteni ezt az igényt, új megoldásokat kell találnunk. Az áruáramlás rendszerének zökkenőmentes működtetése érdekében a jelenleginél optimálisabb módon kell kihasználnunk a meglévő infrastruktúrát. Az általunk fejlesztett szállítási rendszer fontos kiegészítője lehet a meglévő megoldásoknak, és segíthet megoldani a társadalom, a fuvarozási vállalatok és a szolgáltatásaikat megrendelő ügyfelek számos problémáját” – nyilatkozta Claes Nilsson, a Volvo Trucks elnöke.

A Volvo Trucks jövőbeni szállítási megoldását az olyan rendszeres és ismétlődő műveletekhez szánjuk, amelyek nagy mennyiségű áru viszonylag rövid távolságon és nagyfokú pontossággal történő szállítását igénylik. Erre jó példa a logisztikai központok közötti szállítás, de természetesen más esetek is megfelelhetnek ezeknek a feltételeknek.

Ez a szállítási megoldás önvezető, egymáshoz és egy felhőszolgáltatáshoz kapcsolódó elektromos járművekből, valamint egy szállításvezérlési központból áll. – Forrás: Volvo Trucks

„Rendszerünk annak a fejlett logisztikai megoldásnak a kiterjesztéseként fogható fel, amelyet ma már számos ágazat alkalmaz. Mivel olyan önvezető járműveket használunk, amelyek nem bocsátanak ki káros anyagot és zajt, ezek éjjel és nappal is bevethetők. Megoldásunk a meglévő közlekedési infrastruktúrát és áruszállító egységeket használja, ezzel megkönnyíti a költségek visszanyerését, és lehetővé teszi az integrációt a meglévő műveletekbe” – fejtette ki Mikael Karlsson, a Volvo Trucks Önvezető Megoldások részlegének alelnöke.

A szállítást önvezető, egymáshoz és egy felhőszolgáltatáshoz, valamint egy szállításvezérlési központhoz kapcsolódó elektromos járművek bonyolítják. Ezek a járművek olyan kifinomult rendszerekkel vannak ellátva, amelyek biztosítják az önvezetés képességét. Úgy vannak megtervezve, hogy centiméteres pontossággal meg tudják határozni aktuális helyzetüket, részletesen tudják figyelni és elemezni a közlekedés többi szereplőjének viselkedését és az eseményeket, és nagyfokú pontossággal tudnak ezekre reagálni.

A Volvo Trucks új típusú szállítási megoldáson dolgozik, amely olyan önvezető elektromos haszongépjárműveken alapul, amelyek hatékonyabb, biztonságosabb és tisztább fuvarozást tesznek lehetővé. – Forrás: Volvo Trucks

A szállításvezérlési központ folyamatosan felügyeli a szállítási folyamat állapotát, és pontosan követi mindegyik jármű pozícióját, az akkumulátorok töltöttségét, a szállítmányt, a szervizelési igényeket és számos más paramétert. Ugyanúgy, mint a gyártásipari műveletekben, a gyorsaságot és a folyamatokat az adott műveletekre szabjuk, hogy elkerüljük a felesleges várakozást, és növeljük a fuvarozás pontosságát. Tartalékainkkal minimalizálni tudjuk a hulladékokat és növelni a rendelkezésre állást. Az ugyanazon az útvonalon haladó járművekkel biztosítani tudjuk az optimális áruáramlást.

A közeljövőben a Volvo Trucks szállítási megoldását válogatott ügyfelek közreműködésével priorizált alkalmazási területeken fejlesztjük tovább.

Tények

  • A Volvo Trucks a meglévő megoldások kiegészítéseként új típusú szállítási megoldást fejleszt olyan ismétlődő fuvarozási műveletekhez, amelyek a rögzített helyű központok közötti utazáskor nagyfokú pontosságot igényelnek.
  • Ez a szállítási megoldás önvezető, egymáshoz kapcsolódó járművekből és egy szállításvezérlési központból áll.
  • A járműveket vontatóegységként lehet használni, és kompatibilisek a meglévő pótkocsikkal és félpótkocsikkal.
  • A meghajtás teljes mértékben elektromos, zéró károsanyag-kibocsátású, és alacsony zajterheléssel működik. A hajtáslánc és az akkumulátorcsomag ugyanolyan típusú, mint amilyet a Volvo Trucks elektromos teherautói használnak.

További részletek: www.volvotrucks.com/vera

Forrás: Volvo Trucks

Kiemelt kép: Az önvezető elektromos járműveknek zéró a károsanyag-kibocsátásuk, és alacsony zajterheléssel működnek. Vontatóegységként használhatók, és kompatibilisek a meglévő pótkocsikkal és félpótkocsikkal. – Forrás: Volvo Trucks

 

(Ezt a cikket 125 alkalommal tekintették meg.)