Aktuális DAF Hírek Kiemelt hírek Márkahírek

Melyik a legrégebbi, még üzemelő DAF tehergépkocsi?

A DAF Trucks keresi a legrégebbi, még szállításra használt tehergépkocsit. A keresést olyan, az elmúlt évtizedekben gyártott, tipikus DAF járművekre összpontosítják, amelyeket folyamatosan, nap mint nap üzemeltetnek.

Az ír John Tarrent 1984-ben vásárolt és még mindig üzemelő DAF 2100-asa előtt. – Forrás: DAF

Arra kérik az üzemeltetőket és járművezetőket, hogy osszák meg tehergépkocsijukat a DAF Trucks N.V. Facebook-oldalán.  

A DAF Trucks idén ünnepli 90. évfordulóját. A vállalat kezdetben könnyű pótkocsik gyártásával foglalkozott, a tehergépkocsik gyártása 1949-ben indult. Azóta a DAF járművek kategóriaelső üzemanyag-hatékonyságukról és járművezetői kényelmükről, valamint kiemelkedő megbízhatóságukról és élettartamukról ismertek.

A DAF a világ minden részéről, rendszeresen kap képeket üzemeltetőktől és járművezetőktől, akik büszkén mutatnak be olyan tehergépkocsikat, amelyek sok évtizeddel ezelőtt jöttek le a gyártósorral, és mai napig használatban vannak. Ez felkeltette a DAF Trucks érdeklődését: melyik a legrégebbi, még üzemelő DAF tehergépkocsi, és hol található?

A DAF Trucks Facebook-kampányt indított, hogy megválaszolja ezt a kérdést. Az ír John Tarrent már megosztotta klasszikus, 1984-es DAF 2100-asát, amelyet még ma is intenzíven használnak: „Már 34 éve éjjel-nappal üzemel, soha nem hagyott cserben, és mindig visszatér a bázisra.”

A DAF a 90-es, 80-as, 70-es évekből származó vagy még korábbi, még üzemelő DAF tehergépkocsikról keres képeket és történeteket. A fotókat és videókat a DAF Facebook-oldalára tehetik fel: https://www.facebook.com/daftrucksnv/. A legrégebbi, még üzemelő DAF tehergépkocsit november végén jelentik be.

Forrás és fotó: DAF │ DAF Hungary Kft.

 

(Ezt a cikket 125 alkalommal tekintették meg.)