Aktuális Busz hírek Hírek Kiemelt hírek Külföld Márkahírek Scania Személyszállítás

Buszközlekedési rendszert szállít majd a Scania Ouagadougou városának

Burkina Faso fővárosában, Ouagadougouban a közösségi közlekedés fejlesztése érdekében a Scania és a RATP cégcsoport egyetértési megállapodást írt alá Burkina Faso kormányával egy 460 városi és 90 távolsági autóbuszt magában foglaló, korszerű és hatékony buszközlekedési rendszer létrehozásáról.

A buszforgalom jövőre indul el az első 225 busz átadásával. A projekt városi és távolsági buszok leszállítását, egy busztelephely létrehozását, buszmegállók és buszsávok kiépítését, valamint járművezetők és szerelők képzését foglalja magában. A RATP cégcsoporttal együttműködve a Scania hatékony flottakezelést biztosít majd. A Scania alternatív üzemanyagok bevezetésén is dolgozik majd azzal a céllal, hogy végül az egész flotta biodízellel és biogázzal üzemeljen.

Scania

Ouagadougou népessége – 3 millió – várhatóan megduplázódik 2030-ra. Jelenleg a lakosok fele gyalog közlekedik, míg a gépjárművel megtett utazások 80 százaléka kétkerekű járműveken történik (főként motorkerékpárokon), leginkább a közösségi közlekedés hiánya miatt.

A Burkina Faso fővárosa számára kidolgozott nagyszabású közlekedési terv célja a 2018 és 2020 közötti időszakban fejleszteni Ouagadougou közösségi közlekedési hálózatát azáltal, hogy 550 új járművet állítanak forgalomba a meglévő és a jövőbeli vonalakon. Kezdetben a jelenlegi buszrendszert korszerűsítik majd, míg a későbbiekben egy négy vonalból álló gyorsforgalmú buszjárati rendszer (BRT) kiépítését tervezik.

A RATP cégcsoport és a Scania bevonásával a projektbe Burkina Faso úgy döntött, hogy két nemzetközileg is elismert közlekedési szereplő szakértelmére épít. A RATP cégcsoport a világ öt legnagyobb városi közösségi közlekedési vállalatának egyike. Szakértelmével a teljes mobilitási lánc kialakításához hozzájárul a műszaki, pénzügyi és szakképzési kérdésekben. Továbbá a RATP cégcsoport tervezi, szállítja és üzemelteti majd az olyan intelligens közlekedési rendszereket, mint például az utastájékoztató és a jegykezelő rendszerek.

A megállapodást Vincent Timbindi Dabilgou, Burkina Faso közlekedési, városi mobilitási és közúti közlekedésbiztonsági minisztere, Jérôme Harnois, a RATP International elnöke és Christian Levin, a Scania alelnöke írta alá Párizsban.

Forrás: Scania

 

(Ezt a cikket 34 alkalommal tekintették meg.)