Gazdaság Hírek Logisztika

Június 20-án kezdődik a BILK részvényeinek jegyzése

A BILK Logisztikai Nyrt. részvényeit június 20-tól július 4-ig lehet jegyezni – derül ki a társaság Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn közzétett kibocsátási tájékoztatójából.

Legalább 859 375 darab és legfeljebb 1 684 375 darab 0,8 euró névértékű “A” sorozatú törzsrészvényt ajánlanak fel zártkörű és nyilvános értékesítés keretében. A részvények euróban denomináltak és az értékesítés pénzneme euró. A minimális mennyiség a teljes jegyzett tőkéhez viszonyítva 25 százalékot, a maximális mennyiség 49 százalékot tesz ki. A forgalmazó a Raiffeisen Bank.

Amennyiben a befektetői jegyzések nem érik el az értékesítési minimumot, az értékesítés meghiúsul. A maximálisan felajánlott mennyiségen felül túljegyzés esetén sem értékesítenek.

A nyilvános értékesítés keretében 168 438 darab részvényt ajánlanak fel, ennél nagyobb igény esetén a zártkörű értékesítés terhére legfeljebb 842 187 darabbal megemelhetik a nyilvános értékesítés keretében felajánlott mennyiséget, ez esetben legfeljebb 1 010 625 darab részvényt értékesíthetnek nyilvánosan.

Az értékesítés tervezett teljes nettó bevétele 13,2 millió – 34,2 millió euró között mozoghat, az értékesítés és a tőzsdei bevezetés becsült összes költsége körülbelül az értékesítés tervezett nettó bevételének 3-5 százaléka, amit teljes egészében a kibocsátó visel.

A nyilvános értékesítéshez készült tájékoztatót június 13-án hagyta jóvá a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A részvényeket június 14-én már felvették a BÉT terméklistájára. A részvények tőzsdei kereskedését a kibocsátó a jegyzési időszak végét követő körülbelül 3 héten belül fogja kérelmezni.

A részvényekkel való kereskedésre azt követően kerülhet csak sor, hogy a kibocsátó kérelmezte szabályozott ingatlanbefektetési társaságként való nyilvántartásba vételét az állami adóhatóságtól.

A BILK Logisztikai Zrt. saját tőkéjének könyv szerinti értéke 32,546 milliárd forint volt 2017. december 31-én, ebből 3,003 milliárd forint a jegyzett tőke. A társaság 2016-ban 1,33 milliárd, 2017-ben pedig 2,45 milliárd forint adózott eredményt ért el.

Forrás: MTI

 

(Ezt a cikket 17 alkalommal tekintették meg.)