Hírek Rendezvények Sport Versenyek

Kamion Eb – Kiss Norbert második a szombati első futamon a Hungaroringen

A második helyen ért célba a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert, a Tankpool24-Mercedes pilótája a gyorsasági kamion Eb magyarországi versenyhétvégéjének szombati első futamán a Hungaroringen.

Illusztráció – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

A 33 éves szombathelyi versenyző a délelőtti időmérő edzésen a negyedik rajtkockát szerezte meg, a pole pozícióból a címvédő cseh Adam Lacko, mellőle pedig a négyszeres Eb-győztes német Jochen Hahn indulhatott az első futamon. Kisst az időmérőn még a magyar Oxxo Racing kamionját vezető brit Ryan Smith előzte meg.

A rajtot követően Kiss azonnal átvette a harmadik helyet Smith-től, majd néhány körrel később Hahnnak sikerült megelőznie az addig vezető Lackót, akit aztán Kiss is hamarosan maga mögé utasított. A harmadik Lacko és a negyedik Smith között ezután nagy csata kezdődött, amelybe a spanyol Antonio Albacete is “beszállt”, s végül mindhármuk kamionja olyan mértékben sérült, hogy jelentősen visszacsúsztak a mezőnyben.

Hahn közben magabiztosan tartotta a vezető pozíciót Kiss, valamint a harmadik helyen száguldó Stephanie Halm előtt. A leintésig ez a sorrend nem is változott, Hahn győzött, Kiss második, Halm harmadik lett, Smith pedig hetedikként végzett.

A szombati versenynap késő délutáni második versenyén így – a fordított rajtrács szabálya miatt – a brit Shane Brereton rajtol majd az első kockából, mellőle pedig Ryan Smith vág neki a 11 körös futamnak. Kiss majd a hetedik helyről startolhat.

Vasárnap délelőtt újabb időmérő edzés, délután pedig ismét két futam lesz a Hungaroringen.

Forrás: MTI

Illusztrációs kiemelt kép: Karsai Attila – hungarokamion.hu

 

(Ezt a cikket 18 alkalommal tekintették meg.)