Ellenőrzések Érdekvédelem Hírek Kiemelt hírek Szervezetek hírei Tengelysúly

NiT Hungary: A TSM TESZTÜZEMÉT MEG KELL HOSSZABBÍTANI!

A Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) írásban fordult a szaktárcához.

TSMA hatályos rendelkezések szerint a jelenleg „tesztüzem” jelleggel működő Nemzeti Tengelysúlymérő Rendszer (TSM) 2018. június 1-jétől élesedik. Szervezetünk kiemelt figyelemmel kíséri a TSM működésével, valamint a rendszer kialakításával és üzemeltetésével kapcsolatos eseményeket, illetve gyűjti, folyamatosan értékeli és elemzi a tagság részéről egyre nagyobb számban beérkező jelzéseket, illetve a tesztüzemben bírság kiszabása nélkül küldött, egyelőre csak figyelmeztetést tartalmazó objektív határozatok tartalmát.

A május 31-éig tartó teszt üzem célja, hogy a bírságmentes időszakban a rendszer tipikus, nem szándékos jogsértésen, hibás adatokon alapuló hiányosságai kiszűrésre és orvoslásra kerüljenek. Szervezetünk meggyőződése, hogy a kitűzött cél egyelőre nem teljesül, és a tesztüzemet az eddig szerzett tapasztalatok alapján álláspontunk szerint legalább 2018. december 31-éig meg kell hosszabbítani!

Ennek az elvárásnak a konkrét szakmai indokairól és a TSM működésével kapcsolatos további kérdéseinkről és javaslatainkról – a NiT Hungary 2017 novemberében összeállított 20 pontos javaslatcsomagja mentén – 2018. május 16-án írásban tájékoztattuk Mosóczi Lászlót, az új közlekedési szaktárca, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkárát. Levelünk az alábbi hivatkozásra kattintva olvasható:

NiT Hungary – a TSM tesztüzemének meghosszabbítása (ITM 20180516)

Forrás: NiT Hungary

 

(Ezt a cikket 104 alkalommal tekintették meg.)