Ajánlatok Hírek Kiemelt hírek Kommunikáció és Informatika Logisztika Navigáció

Szintet lépett a közúti navigáció

A legrövidebb és leggyorsabb útvonal mellett figyelembe veszi az útdíjakat, a fizikai, törvényi és veszélyes árura vonatkozó korlátozásokat, valamint a kamionok számára kialakított parkolókat a WebEye és a német PTV most induló, közös navigációs platformja, a Navigator Truck.

A legnagyobb kihívások

A legjobb útvonal kialakítását számtalan tényező befolyásolja, ha közúti árufuvarozásról esik szó. Míg a hétköznapi felhasználók számára tervezett újgenerációs applikációk esetében elegendő, ha a navigáció által kijelölt útvonal elkerüli a dugókat és a nagyobb útlezárásokat, a teherfuvarozásban egészen más elvárásoknak kell megfelelni. A belföldi szállítmányozást leggyakrabban az útdíjak és a súlykorlátozások állítják kihívás elé. A megtett úttal arányos díjfizetési rendszer 2013-as bevezetése óta a HU-GO egyik oldalon termeli a milliárdokat az államháztartás számára, a másik oldalon komoly tervezés elé állítja a szállítmányozással foglalkozókat. A logisztikai iparág szereplői folyamatosan azon dolgoznak, hogy ezeket az adminisztratív terheket levegyék a fuvarozók válláról.

Újgenerációs navigáció

A WebEye Navigator Truck, a logisztikai szoftverek fejlesztésével foglalkozó német PTV Group és a hazai járműkövetés megkerülhetetlen szereplője, a WebEye közös platformja lehetővé teszi az útvonal-tervezési folyamat felgyorsítását és leegyszerűsítését. A zárt online adatbázisokban tárolt közúti információk egy alkalmazásba tömörítésének köszönhetően a sofőrök és a diszpécserek hozzáférnek Európa teljes úthálózatához, útdíjakhoz és az utakon előforduló súly- és magasságkorlátozásokhoz. „A közúti fuvarozásban sokszor egészen már jellegű adatok fontosak, mint a hétköznapi közlekedés során. A WebEye Navigator Truck – ahogy a többi szolgáltatásunk – arra hivatott, hogy az így kapott adatokat a cégek szolgálatába állítsuk, ezzel megkönnyítve működésüket.” – emelte ki Tóth Levente, a WebEye Globális Értékesítési és Marketing igazgatója.

Magas követelmények

Az extra tudás azonban önmagában nem elég, hogy a mobilalkalmazás megfeleljen a legújabb trendeknek. A felhasználó életét egy beépített figyelmeztetési rendszer teszi könnyebbé: a Navigator figyelmeztet a veszélyes helyekre, mint például emelkedők, lejtők, éles kanyarok, benyúló fák, egyenetlenségek. Az adott időpontban ideális útvonalat és menetidőt TomTom HD Traffic rendszer közlekedési információi biztosítják, a Truck Parking Assistant funkció pedig több, mint húszezer parkolóhelyet ajánl fel a járművezető számára Európa-szerte, akár offline is. A nagyobb flották számára akár tizenkilenc elérhető nyelvet, egyszerűsített telepítést és kezelést garantálnak a fejlesztők. Az app könnyen integrálható a meglévő IT rendszerekbe, az útvonalak közvetlenül elküldhetők a Map&Guide és a Smartour felületekről is.

***

A WebEye Navigatorról

A WebEye Navigator Truck a német PTV Group és a hazai telematikai piac meghatározó szereplője, a WebEye Telematics Group együttműködéséből jött létre és vált elérhetővé Magyarországon kizárólag a WebEye ügyfelei számára 2018. májusától. A navigációs mobilalkalmazás már az útvonaltervezés során segít a járművezetőnek eligazodni az útdíjak, fizikai és törvényi korlátozások, valamint az éppen aktuális forgalmi információk figyelembevételével. A szoftver 19 nyelven érhető el, könnyű a kezelése és egyszerűen integrálható meglévő informatikai rendszerekbe, ezért ideális akár nagyobb flották számára is. A szolgáltatáshoz kapcsolódó promóció keretein belül az érdeklődők regisztráció után 60 napig ingyenesen próbálhatják ki az alkalmazás a https://hu.webeye.eu/webeye-navigator/ oldalon, emellett megtekinthetik az appot bemutató VIDEÓT is.

Forrás és fotók: WebEye – COMLAB

 

(Ezt a cikket 557 alkalommal tekintették meg.)