Ajánlatok Hírek Kiemelt hírek Üzemanyag

IDS üzemanyagkártya teherautókhoz: 100%-os, bankkártya szintű biztonság

Az érintésmentes kártyával még soha nem volt visszaélés

A teherautók számára kifejlesztett érintésmentes üzemanyagkártyájának bevezetése óta eltelt tizennyolc hónap után az IDS (International Diesel Service, a Kuwait Petroleum Corporation teherautókra szakosodott leányvállalata) lenyűgöző biztonsági adatokkal büszkélkedhet: kártyájával egyetlen esetben sem követtek el fizetési csalást vagy visszaélést. Az üzemanyagkártyát a beépített biztonságos chipnek köszönhetően lehetetlen másolni, ami – további megelőző intézkedésekkel kiegészülve – azt eredményezte, hogy az IDS létrehozta az egyetlen olyan kártyát a piacon, amely garantálja a kártyaműveletek teljes biztonságát.

Az üzemanyagkártya-biztonság tekintetében piacvezető IDS elsőként látta el üzemanyagkártyáit RFID technológiával és vezette be a kártyaműveletek valós idejű engedélyezését. A beépített chip nem csupán a kártyák gyors és könnyű használhatóságáról gondoskodik – az érintésmentes bankkártyákéval azonos funkciókat biztosítva –, hanem páratlanul biztonságossá is teszi a folyamatot.

Vincenzo Maniaci, a Kuwait Petroleum Corporation nemzetközi kártyaüzemeltetési igazgatója szerint: „Az üzemanyag továbbra is igen népszerű célpontja a csalóknak. Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy az IDS kártyáival egyetlen egy esetben sem követtek el csalást. Üzemanyagkártyáink ugyanolyan biztonságosak, mint a bankkártyák és a legmagasabb fokú biztonságot kínálják a piacon. Kártyáink nem másolhatók, ezért hamisításuk lehetetlen, így a bűnözők nem tudják felülírni az általunk alkalmazott technológiát.” 

Amellett, hogy gondoskodik a kártyák teljes biztonságáról, az IDS intelligens intézkedések egész sorával garantálja a kártyaműveletek biztonságát 600 európai töltőállomáson, valamint teljes körű ellenőrzést biztosít az üzemanyagkártyák felett. Ügyfeleik a jól felépített és egyszerűen navigálható iAccount kártyakezelő rendszerükön keresztül online megadhatják teherautó-kártyáik és sofőrkártyáik beállításait, és intézhetik a kártyákhoz kapcsolódó ügyeket. Ezáltal a kártyaműveletekre, az aktuális hitelkeretre, az árakra és a töltőállomás-hálózatra vonatkozó információk könnyen hozzáférhetők. A nagyobb ügyfelek pedig könnyen áttekinthető csoportokba rendezhetik alvállalkozóikat.

A töltőállomásokon PIN kód segítségével online ellenőrzi a cég a felhasználók jogosultságait, ezáltal megelőzhető, hogy nem engedélyezett kártyaműveletet hajtsanak végre. Az IDS az egyetlen vállalat a piacon, amely üzemanyagkártyáihoz teljes körű online ügyintézést biztosít.

Emellett elérhető a cég két kártyás fizetési rendszere is, amelynek keretében egy sofőrkártyát és egy teherautó-kártyát biztosít, és a kártyaművelet kizárólag a két kártya együttes használatával érvényesíthető.

Az IDS csalás elleni szakértői az év 365 napján figyelemmel kísérik a gyanús kártyaműveleteket. Alaposan kivizsgálnak minden szokatlan tevékenységet, és szoros kapcsolatot ápolnak a nemzetközi rendőri szervekkel.

A Kuwait Petroleum Corporation tagjaként működő IDS a 600-nál is több automata töltőállomást számláló európai hálózatán keresztül dízelolajat kínál a nemzeti és nemzetközi szállítmányozók számára.


Az IDS-ről

Az IDS mintegy 600 töltőállomást üzemeltet Európa stratégiai fontosságú helyszínein, többek között határátkelőknél, valamint fő közlekedési és kereskedelmi központoknál, így képes kielégíteni a nemzetközi, hosszú távú közúti fuvarozással foglalkozó vállalkozások tankolási igényeit. A teherautók számára könnyen megközelíthető töltőállomások a nap 24 órájában elérhetők. Az IDS a töltőállomáson zajló műveletek tekintetében piacvezető biztonsági és felügyeleti megoldásokat kínál ügyfelei számára. Az egyetlen teljes biztonságot nyújtó üzemanyagkártya-szolgáltatóként az IDS maximális védelmet biztosít a szállítmányozó vállalatok fő kiadásának számító tankolás terén. Kimagasló minőséget képviselő termékköre és kiegészítő szolgáltatásai révén az IDS Európa egyik vezető üzemanyagkártya-szolgáltatójává vált. Az IDS a világ egyik legnagyobb olajtermelőjeként számon tartott Kuwait Petroleum Corporation leányvállalata, a Kuwait Petroleum International tagjaként működik.

Forrás: Vision Communications

 

(Ezt a cikket 53 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen-biztos kézzel!