Hírek Útdíj

Az i-Cell Kft. a várakozásai szerint idén is 10 ezer fedélzeti eszközt értékesít majd

Az i-Cell Kft. a várakozásai szerint 2017-hez hasonlóan az idén is 10 000 darab elektronikus útdíj-bevallásra alkalmas fedélzeti eszközt (OBU) értékesít majd – közölte a magyar tulajdonú vállalat az MTI-vel.

A társaság 2013-ban, a megtett úttal arányos útdíj-fizetési rendszer indulásakor adta el eddig a legtöbb fedélzeti eszközt, közel 20 000 darabot, ami akkor nagyságrendileg 500 millió forint árbevételt eredményezett. Az i-Cell Kft. által menedzselt rendszerben 2018. elejéig már több mint 35 ezer, a cég által forgalmazott fedélzeti eszközt regisztráltak és használnak napi szinten útdíj-bevallásra. A társaság nagyságrendileg a piac 25 százalékát fedi le.

A 41 aktív munkavállalót foglalkoztató cég kiemelten útdíj-bevallási közreműködőként tevékenykedik, ugyanakkor üzletágai közé tartozik a műholdas gépjárműkövetés (i-Fleet) és a közlekedés-informatikai megoldások (i-Ticket) értékesítése és fejlesztése is. Emellett mobilfizetési és agrárinformatikai technológiák terén is végez szakmai tevékenységet.

Az i-Cell Kft. közlése szerint a társaság a 2016-os lezárt üzleti évben 1,171 milliárd forint árbevételt ért el, ami 140 millió forinttal maradt el a 2015-ös év árbevételétől. A cég 2016-ban adózás után 448 millió forint nyereséggel zárt, az előző évben pedig 460 millió forint nyereségre tett szert.

Forrás: MTI

Kiemelt kép: i-Cell Kft.

 

(Ezt a cikket 44 alkalommal tekintették meg.)