Hírek Szállítmányozás Szervezetek hírei

Elektronikus beszerzési rendszer segíti a Waberer’s munkafolyamatait

Új informatikai rendszert vezetett be a közelmúltban a Waberer’s beszerzési folyamatainak átláthatóbbá tétele érdekében. Az alkalmazás egységes beszerzési keretrendszerrel segíti az ügyféligények magas színvonalú kiszolgálását, egyúttal a folyamatok visszaellenőrzését. Az elmúlt 4 hónap tapasztalatai alapján a moduláris megoldás teljes és valós idejű költéskontrollt biztosít a cégnek a pályáztatástól a szerződéskötésig.

Illusztráció – ORFK légi felvétele: H. Szabó Sándor (1953-2017)

A rendszer bevezetésével az elektronikus ajánlattételi folyamat révén jelentősen csökken a papíralapú adminisztráció a Waberer’s-nél. A meglévő adatbázisokat használva a tenderek során bővíthetik a meghívotti partnerkört, így a társaság az elérhető legalacsonyabb beszerzési áraknak köszönhetően kihasználhatja az árverseny nyújtotta előnyöket, egyúttal biztosítani tudja a beszerezhető termékek és szolgáltatások diverzitását.

A Waberer’s számára a társaság méretét és szerteágazó tevékenységi körét tekintve kifejezetten előnyös, hogy az új rendszerben egy kézben tarthatók a beszerzés részfolyamatai, a partnerek, valamint átláthatóvá vált a pályáztatás rendszere, és lerövidültek az átfutási idők is. A cég a beszerzési igények figyelembe vételével folyamatosan dolgozik azon, hogy a versenyeztetésen alapuló keretszerződéseken keresztül minél több termék és szolgáltatás beszerzését tudja biztosítani a lehető legkedvezőbb szállítói kondíciók mellett.

Electool modulok a feladatvégzés szolgálatában

A beszerzési igény felmerülését követően az Electool elektronikus ajánlatkérés és értékelés támogató (sourcing) részével, valamint az e-aukció és elektronikus árlejtés (auction) modullal a Waberer’s beszerzési munkafolyamatának legfontosabb mozzanatait helyezték szabályozott keretrendszerbe.


A Waberer’s-ről

A WABERER’S a komplett rakományok (FTL) nemzetközi fuvarozásának piacvezető vállalata a saját flottával szolgáltatást nyújtó cégek szegmensében Európában, és az árbevétel alapján a legnagyobb logisztikai szolgáltató Magyarországon. A vállalat egész Európára kiterjedően nyújt optimális fuvarozási szolgáltatásokat ügyfelei számára. A Waberer’s átlagosan mintegy 2,6 év átlagéletkorú, több mint 4150 szerelvényből álló flottája 2017 első kilenc hónapjában mintegy 360 millió kilométert tett meg Európa útjain. A vállalat mintegy 7600 főt foglalkoztat, belföldi logisztikai kapacitásai közel 200.000 m2 korszerű raktárterületet jelentenek.

Forrás: Waberer’s International Nyrt. – Ogilvy Public Relations

 

(Ezt a cikket 72 alkalommal tekintették meg.)