Bemutatók Hírek Kiemelt hírek Márkahírek Scania

Scania: A világ összes városának szüksége van hálózatba kapcsolt szolgáltatásokra

A fuvarozási iparágban a Scania azzá a vállalattá formálta magát, amely a legvilágosabban elkötelezte magát a fenntartható közúti szállítási megoldások iránt. Becslések szerint egy évtizeden belül a világ népességének 60 százaléka városokban él majd, és ezt a Scania a városi szegmens számára végzett minden fejlesztési munkájában figyelembe veszi azáltal, hogy nagy hangsúlyt fektet a digitalizációra és a fenntartható megoldások három sarokkövére: nagyobb energiahatékonyság, alternatív üzemanyagok és villamosítás, valamint okos és biztonságos közlekedés.  

A partneri kapcsolat és a nyereségesség előtérbe helyezése indokolja a fenntartható szállítási megoldások fejlesztését és bevezetését” – mondta Henrik Eng, a Scania Trucks városi járműveinek termékigazgatója. „A saját jövőnket is biztosítjuk azzal, hogy figyeljük az ügyfelek kihívásait, és olyan termékekkel, illetve szolgáltatásokkal reagálunk ezekre, amelyek révén fenntartható módon teljesíthetik megbízásaikat a városi területeken. Megoldásokat fejlesztünk ki annak biztosítására, hogy az üzemeltetők a világ nagyvárosaiban megfelelhessenek a velük szemben álló kihívásoknak. Ehhez kulcsfontosságúak a hálózatba kapcsolt járművek, amelyek terén a Scania élen jár a járműiparban.

„A Scania olyan szállítási megoldásokat fejleszt ki, amelyek megfelelnek azoknak az igényeknek és kihívásoknak, amelyekkel szembe kell nézniük az ügyfeleknek megbízásaik teljesítése során a városi forgalom környezetében” – Henrik Eng Termékigazgató, Városi járművek, Scania Truck

A megfelelő üzemidő a Scania Fleet Care szolgáltatással

A Scania kapcsolata az ügyfeleivel egyfajta partneri kapcsolat, amelynek átfogó szemléletmódja arra is kiterjed, hogy az ügyfeleik ügyfeleinek az igényeit is figyelembe veszik. De a Scania megoldásai egyre nagyobb számban a hálózatba kapcsolási szolgáltatásokat is magukban foglalják.

Ennek a kínálatnak a legfrissebb példája az, hogy a Scania elkezdte a Scania Fleet Care flottakezelő szolgáltatását nyújtani kiválasztott ügyfeleknek akár 100 százalékos garantált üzemidővel az egyes ügyfelek igényeire szabott időszakon belül (mint például reggel 7-től délután 4 óráig, hétfőtől péntekig.) Ez egyben azt is jelenti, hogy a Scania garantálja, hogy minden karbantartási és javítási műveletre ezeken az időpontokon kívül kerül sor.

A szolgáltatás a Scania Fleet Care flottakezelésre épül, és különösen megfelel azokhoz a felhasználásokhoz és összefüggésekhez, ahol az üzemidő abszolút létfontosságú” – mondta Claes Åkerlund, a Scania Szolgáltatáskoncepciók vezetője. „Jellemző alkalmazások a hűtött áruk szállítása és a hulladékgyűjtés városi környezetben, ahol súlyos következményei lehetnek annak, ha a járművek nem végzik el a munkájukat.”

„A Scania Fleet Care mostantól az ügyfeleket is bevonhatja, és a Scania megállapodhat velük egy garantált üzemidőben, különböző fokozatokban akár 100 százalékig a beállított időszakokra” – mondta Claes Åkerlund a Scaniától.

A szolgáltatás lényege, hogy a Scania kijelöl egy flottamenedzsert, aki fejlett eszközök használatával folyamatosan figyelemmel kíséri a járműveket és azok állapotát. A Scania felel a szervizlátogatások ütemezésének megtervezéséért és a megelőző intézkedések – például egy elhasználódott, élettartamának végét elérő alkatrész kicserélése, mielőtt baj történne – végrehajtásának biztosításáért egyaránt, anélkül, hogy ezek befolyásolnák a jármű üzemidejét.

Ez lehetővé teszi, hogy a Scania minimalizálhassa a nem tervezett leállások idejét, és biztosíthassa, hogy a tervezett állásidő az ügyfélnek megfelelő időpontra esik, garantálva az üzemidőt azokban az órákban, amelyek bevételt termelnek az ügyfélnek. A Scania folyamatosan nyomon követi, hogy hogyan halad a cél felé, és bármilyen eltérés esetén automatikusan kártérítést fizet az ügyfélnek.

Mindenre kiterjedő szemléletünk biztosítja, hogy a járművek mindig rendelkezésre álljanak, amikor csak kell, míg az ügyfelek elkerülhetik a jelentősebb stresszt, illetve jobban megtervezhetik a tevékenységüket” – mondta Åkerlund.

Járművezető-képzés: egy ujj a város pulzusán

A kifejezetten az elosztó járművek gépkocsivezetői számára kidolgozott járművezető-képzés egy további példa arra, hogy a Scania közvetlenül azokhoz igazodik, akiknek a városban dolgozva kemény kihívásoknak kell megfelelniük.

Egy nagyvárosban egy elosztó járműért felelni az egyik legnagyobb igénybevételt jelentő feladat, amit csak az ember egy tehergépkocsi volánja mögött végezhet” – mondta Per Lindstrand, a Flotta- és Járművezetői Szolgáltatások terén a termékmenedzsment vezetője. „Meg kell felelni a pontos kiszállítások iránti magas szintű igényeknek, miközben biztonságosan és balesetmentesen kell vezetni.”

„A Scania új felhasználás alapú járművezető-képzésének keretében olyan gépkocsivezetőknek is tudunk továbbképzést biztosítani, akiknek a legnagyobb kihívásuk az, hogy megfeleljenek a városi forgalom magas szintű igényeinek” – mondta Per Lindstrand a Scaniától.

Válaszként erre a Scania most bevezet egy felhasználás alapú járművezető-képzési kurzust, amelyet különböző modulokkal lehet személyre szabni a nagyvárosokra jellemző, nagy igénybevételt jelentő forgalmi körülményeknek megfelelően; ez pedig a helyi adaptációkat is lehetővé teszi.

Meggyőződésünk, hogy ezt a továbbképzést nagyra értékeli majd a piac” – mondta Lindstrand. „A fuvarozóknak világszerte kihívást jelent a sofőrhiány, illetve az olyan gépkocsivezetők, akik nem képzettek kellően egy ilyen kemény munka elvégzéséhez. Bárki, aki elvégzi a továbbképzésünket, minden szempontból fenntarthatóbb módon hajtja majd végre a feladatát.”

Digitális piactér

A 2017 nyarának elején bemutatott Scania One egy digitális piactér, amely gyors és könnyű hozzáférést biztosít majd a Scania szolgáltatásainak kínálatához. A Scania One a Scania saját hálózatba kapcsolási szolgáltatásait és mások ilyen szolgáltatásait is kínálhatja majd.

Azzal, hogy megkönnyítjük az ügyfeleknek, hogy kapcsolatba kerüljenek az általunk kínált digitális szolgáltatásokkal és a hasznukra váljanak ezek, megnöveljük a Scaniával folytatott partneri viszonyuk értékét” – mondta Lindstrand. „Az alacsony küszöbértékek és az egyszerűség a kulcs ahhoz, hogy Ön elkezdje, a hatékonyság a hasznára váljon és növekedjen a nyereségessége.

Forrás: Scania

Kiemelt kép: Scania – Gustav Lindh 2017

 

(Ezt a cikket 91 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical