Többfunkciós kamera? A Mio legújabb, MiVue 700-as dashcam-jei nemcsak az eseményeket rögzítik, de számos más módon is hasznosítják optikájuk kiváló képességeit. Érzékelik az útburkolati jelek és az előttünk haladó autó távolságát, így időben figyelmeztetnek a vészhelyzetre, és jelzik a sebességmérő kamerákat is. Mindezt tudják sötétben vagy rossz időben is, a legfontosabb képsorokat pedig a beépített WiFi-nek köszönhetően a mobiltelefonunkra is rögtön letölthetjük. 

Mio MiVue 751

A látás a legfontosabb érzékszervünk, információink 60-80%-át segítségével szerezzük. Viszont a látóterünk korlátozott, így képtelenség, hogy mindenre egyszerre figyeljünk. És ha valamit érzékelünk is, a részletekre később nem emlékszünk. Ezért sokszorosan hiánypótlók a Mio MiVue 700-as fedélzeti kamerái: a látóterünk, a figyelmünk, és az emlékezetünk hiányosságait pótolják ki.

Kitágítja a látóteret

A Mio MiVue 700-as sorozat kamerái 130° és 140°-os nagylátószögű objektívvel rendelkeznek, így ideálisan egészítik ki látóterünket, és vész esetén minden részletet felvesznek. A forgatható tartókonzollal oda irányíthatjuk a kamera fókuszát, ahol a fontos dolgok történnek. A kiváló minőségű objektívnek és az F2.0-ás vagy F1.8-as rekesznyílásnak köszönhetően a felvétel kristálytiszta lesz, így biztosan látszódni fognak a rendszámok és más részletek.

Ha még nagyobb szögben, akár 360°-ban szeretnénk körbelátni, a szélvédőre rögzített MiVue kameránkat egyes modellek esetében kiegészíthetjük egy MiVue A20 hátsó kamerával is.

Mio MiVue 788

Előre látja a vészhelyzetet

A kamerák „látásán” alapul a fejlett gépjárművezetés-támogató rendszer is (ADAS).  MiVue 700-as kameránk figyelmeztet, ha érzékeli, hogy túl közel kerültünk az előttünk haladó autóhoz, vagy a sávunk szélét jelző vonalakhoz. Egy ilyen jelzés akár életmentő is lehet, különösen, ha fáradtan vezetünk. A MiVue 700-as sorozat kamerái azt is figyelik, hogy mennyit ülünk egyfolytában a volánnál: ha elértük a fáradtsági küszöböt, eszközünk pihenőt rendel el. És akkor is szól, ha sebességmérő kamerához közeledünk.

Mindenre tisztán emlékszik

Még egy kisebb baleset esetén is annyi minden történik egyszerre, hogy sok fontos részlet elkerüli a figyelmünket. Ezért hasznos, hogy a MiVue 700-as kamerák felvétele az autó beindításakor automatikusan elkezdődik. Ha a készülék hirtelen mozgásváltozást észlel, a 3 tengelyes G-szenzor automatikája működésbe lép, és olyan extra információkat is rögzít, amelyek segítségével az erőhatások részletesen elemezhetők. Így nemcsak a felvétel kristálytiszta, de az esemény körülményei is részletesen dokumentáltak lesznek.

Sőt, ha autónk körül mozgást érzékel, a kamera akár álló helyzetben, parkolási módban is el tudja indítani a felvételt. Ehhez nem szükséges más, csak egy külső tápforrás, pl. egy Smartbox™.

Mio MiVue 788

WiFi

A beépített WiFi vezeték nélküli gyors adatátvitelt tesz lehetővé, így a fontos felvételekről a telefonunkon is lehet biztonsági másolatunk. A fáljok a MiVue alkalmazás segítségével könnyedén számítógépre menthetők és ott rendezhetők.

Elérhetőség és árak

A MiVue 733 WIFI, MiVue 751, MiVue 752 WIFI Dual, MiVue 786 WIFI, MiVue 788 Connect készülékek 41 990 Ft és 81 990 Ft közötti áron kaphatók a Mioshop.hu webáruházban.

###

 MiTAC Europe Ltd.-ről:

A MiTAC Europe Ltd. a MiTAC International Corp. leányvállalata. Az IKT iparág vezető vállalatát, a MiTAC International Corp.-ot 1982-ben alapították. Az elmúlt harminc év során a MiTAC multinacionális szervezetté vált, tevékenységei területei között megtalálható a K+F, a design, a gyártás, az összeszerelés és a marketing csakúgy, mint az elektronikai eszközgyártáshoz kötődő szolgáltatások széles skálája (EMS).  Ilyen például a közös gyártás és fejlesztésmenedzsment (JDM), az eredeti tervezés (ODM) és az eredeti berendezés gyártás (OEM).  Népszerű márkáin, a Mio-n, a Magellan-on és a Navman-on keresztül a MiTAC navigációs és szerver-eszközei világszerte ismertté váltak. A MiTAC célja, hogy az aktuális elvárásoknak megfelelő, korszerű felhőszolgáltatást nyújtson: ennek érdekében a szolgáltatások és felhő alapú eszközök széles skáláját fejlesztette ki, kiemelt hangsúlyt helyezve a vállalati és végfelhasználói megoldásokra valamint az okoseszközökre. Páratlan nemzetközi tapasztalatának és szakértelmének köszönhetően a vállalat képes felmérni a fogyasztói igények jövőbeli irányát és képes elemezni az ipari megatrendeket. Ezzel párhuzamosan rugalmas és sokoldalú integrált szolgáltatásokat kínál vásárlóinak. Így a MiTAC mindig az igényeknek leginkább megfelelő elektronikai eszközöket és szolgáltatásokat nyújtja aktuális és jövőbeli piacai számára.

További információ a Mio-ról:

A Mio fejlett mobiltechnológián alapuló termékeket fejleszt és értékesít. A vállalatot 2002 májusában alapították, jelenleg Tajvanban, Kínában, Európában, Észak-Amerikában, Ausztráliában, Japánban és Dél-Koreában folytatja tevékenységét. A Mio világszerte több mint 900 munkavállalót foglalkoztat, és 38 országban értékesíti termékeit.

A Mio biztos abban, hogy a mobiI eszközök használata és a mobil üzletág a jövőben is életünk integráns része marad. A márka szlogenje, Explore More, arra utal, hogy a Mio a világ megismerésének újfajta módját szeretné megmutatni az embereknek: azt, hogy a Mio eszközök használatával egyszerűen és korlátok nélkül szerezhetnek tudást és élményeket.

Forrás: Double Decker Communications

 

(Ezt a cikket 473 alkalommal tekintették meg.)