Ellenőrzések Hírek Kiemelt hírek Rendőrségi hírek Traffipax

Domb mögül mérték a sebességet az M60-as autópályán

Meglehetősen érdekes helyet választott az a rendőr, aki nemrég egy domb takarásából mérte a sebebességet az M60-as autópálya egyik felhajtójánál.

“Rendőrségi ellenőrzés várható” – jelezte a navigáció, ami szemmel nehezen észrevehető volt. – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

Amint az a képeken jól látszik, egy kiesebb dombot választott egy rendőr az M60-as autópálya Pécs keleti felhajtójánál Szigetvár irányába, a szemből elhaladó járművek sebességének ellenőrzése céljából. Egy kicsit úgy tűnhet a történet, mintha lesből szeretnék fülön csípni a sebességhatárt be nem tartó járművezetőket, de a látszat csal. Ez esetben azt feltételezem, hogy a rendőr – az autópálya balesetekből okulva – csupán a saját és gépjárművének védelme érdekében vette igénybe a domboldalt. A rosszindulatú, lesből történő sebességmérés azért sem feltételezhető, mert – egyrészt jól látszódott a traffipax és a rendőrautó teteje, – másrészt a domb mögé el lehetett volna úgy is bújni, hogy az elhaladó forgalmat mérje hátulról, így senki nem vehette volna észre! De szerencsére nem így történt!

Mivel a közösségi navigációk már jóval előrébb jelzik a sebesség ellenőrzést, ezért a bujkálásnak semmi értelme! Bár nem mindenki használ ilyen típusú navigációt, így azért néhány figyelmetlen sofőr belecsúszhat az eltitkolni szándékozó ellenőrzésbe. Sajnos mire az ember szabad szemmel észreveszi a traffipaxot, az már régen bemérte őt, így célszerűbb mindig betartani a sebességhatárokat!

Mire az ember észreveszi, már rég bemérték. – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

Magyarországon a lesből vagy védett helyről történő sebesség ellenőrzés nem ütközik semmilyen jogszabályba, azobna erkölcsileg kifogásolható. A korábban nyilvánosságra került estektől a Rendőrség elhatárolódott, ugyanis a lesből történő sebesség ellenőrzés nem összeegyeztethető a meghonosodott intézkedési kultúrával.

Karsai Attila – hungarokamion.hu

 

(Ezt a cikket 206 alkalommal tekintették meg.)