Nemzetközi logisztikai központot adtak át a pátyi ipari parkban

Orbán Viktor miniszterelnök (k) elhelyezi a céglogót a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő (NIPÜF) Zrt. beruházásában épült új nemzetközi logisztikai központ megnyitóján Pátyon 2017. október 10-én. Mellette Lányi Márton, a Kühne + Nagel Kft. ügyvezető igazgatója (b) és Csenger-Zalán Zsolt fideszes országgyűlési képviselő (j). MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Sikeres próbaüzemet követően átadták kedden a pátyi ipari park első létesítményét, amelyet a világ egyik legjelentősebb logisztikai vállalata, a svájci Kühne + Nagel Kft. bérel és a Federal Mogul autóipari alkatrészgyártó vállalat részére alakított ki itt egy regionális autóalkatrész-elosztó központot.

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. beruházásában épült új nemzetközi logisztikai központ megnyitóján Pátyon 2017. október 10-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A huszonháromezer négyzetméteres, Pest megyei, pátyi ipari park ezzel hivatalosan is megkezdte a működését, az ünnepélyes megnyitón Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett. Az ipari park az állami tulajdonú Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. (NIPÜF) beruházásában valósult meg ötmilliárd forintból.

Az egyedi igények szerint épült központ 160 embernek ad munkát, ez a létszám egyharmaddal bővíthető a kereskedelmi tevékenység bővítésével párhuzamosan. Lányi Márton, a Kühne + Nagel Kft. ügyvezető igazgatója a nemzetközi logisztikai központ megnyitóján elmondta, hogy cégük 70 ezer embernek ad közvetlenül munkát világszerte a világ több mint száz országában és Magyarországon 25 éve vannak jelen, 1200 munkatársat foglalkoztatnak. Bármit, bárhonnan elszállítanak vagy raktároznak – fűzte hozzá az ügyvezető.

A Kühne + Nagel Kft. igazgatója kitért arra, hogy amennyiben nem fog össze a versenyszféra és a kormányzat, akkor ez a beruházás most nem itt, Magyarországon valósulhatott volna meg, mivel a Federal Mogul megbízását kemény csatában tudták megszerezni. Hozzátette, hogy a logisztikai szektor fejlődése versenyelőnyt jelent, mivel a Magyarországon letelepedő vállalatok így gyorsabban, jobban és pontosabban tudják kiszolgálni ügyfeleiket. Csenger-Zalán Zsolt, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy Magyarországon 196 ipari park létezik, s ebből a választókerületében már öt található.

A NIPÜF létrehozásával kapcsolatosan kifejtette, hogy annak elsődleges célja olyan pénzügyi, munkaerő-piaci és digitális környezetet teremteni a vállalkozások számára, amely tovább erősíti a magyar gazdaság versenyképességét. A továbbiakban megvalósuló ipari parkok olyan gazdasági centrumok lesznek, amelyek hozzájárulnak a kormány iparfejlesztési stratégiájának megvalósításához, a magyar nemzetgazdaság megújulásához – fűzte hozzá az országgyűlési képviselő. Az állami alapítású és tulajdonú, Inpark márkanév alatt tevékenykedő NIPÜF Zrt. fő tevékenysége a hazai és nemzetközi piaci szereplők igényeinek megfelelő ipari ingatlanok fejlesztése – olvasható a vállalat weboldalán.

Forrás: MTI

Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök (k) elhelyezi a céglogót a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő (NIPÜF) Zrt. beruházásában épült új nemzetközi logisztikai központ megnyitóján Pátyon 2017. október 10-én. Mellette Lányi Márton, a Kühne + Nagel Kft. ügyvezető igazgatója (b) és Csenger-Zalán Zsolt fideszes országgyűlési képviselő (j). MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

 

(Ezt a cikket 38 alkalommal tekintették meg.)