A Virtuális világban is imádunk vezetni!

Nem csak a való életben, de a virtuális életben is imádunk vezetni. A videójátékok közül is az egyik legnépszerűbb típus az autós játékok.

Az Amerikai Egyesült Államok Statisztikai Hivatal szerint évente közel 1 milliárd dollárt költenek az amerikaiak arra, hogy autós videójátékokat vásároljanak. Noha nem ez a legnépszerűbb játék típus, azonban a valós életben játszódó játékok közül egyedül a sportjátékok előzik meg népszerűségben az autós játékokat.

Ami egykor puszta szórakozás volt, ma már bevételi lehetőséggel is kecsegtet. Egyre népszerűbbek ugyanis az e-sportok, azaz az elektronikus játékokon alapuló versenyek, és közvetítések, amit ma már százmilliók néznek. A kiváló játékosokból pedig sztárok és gazdag emberek lehetnek.

Az autós játékok csúcs

Jelenleg az egyik legprofibb autós játék a Gran Turismo Sport. A PlayStation 4 legjobban várt versenyszimulátora a Gran Turismo Sport minden képzeletet felülmúl. Nem elég, hogy 4K-ban HDR-ben élvezhetjük, hanem a megfelelő versenysebesség mellé 60 FPS is társul. A HDR TV-khez előállított képek még normál TV-ken is szebbek lesznek, mert a képi világ úgy készült el, hogy HDR-ben a legjobban mutasson.

A hajtásláncban még a nyomaték hullámzása is hallható, annyira valószerű hangélményt kínál a játék. Minden autónak más és más a hangja, melyek olyan különböző hangokból keverednek, mint a kipufogóhang, vagy a váltó hangja és a motorhangok. De persze az útzaj és a szél is befolyásolhatja, hogy éppen milyennek halljuk a járgányt belülről.

Az autók mennyisége elképesztő, hiszen 150-től is több fordul elő a GT Sport-ban. Legyen az tömeggyártású vagy versenyautó, de akár koncepció autó is előfordul nem egy a versenyeken.

A pályák 17 helyszínen helyezkednek el, összesen 28 változó elrendezéssel. Lesznek itt ovális pályák, ahol a nagy sebességé a főszerep, de a városi pályákból is szemezgethetünk.

A játék három módot tartalmaz, a Sport mód, Kampány és Akció módot. A kezdők örömére nagyon sok segítő funkció is bekapcsolható lesz, akár egy mesterséges intelligenciára is hagyhatod a fékezést, sőt a kanyarokat is. Na de a profik azok lesznek, akik mindent kikapcsolnak és egy kormány mögé pattannak be kedvenc Playseat-jükbe.

Karosszéria szerkesztővel természetesen személyre szabható az összes autó és azt meg is lehet osztani más játékosokkal.

A közösségi funkcióknak köszönhetően a barátainkkal való kommunikációs felület kibővítésre kerül az autókkal és a vezetéssel. Külön galériában oszthatjuk meg barátainkkal a létrehozott tartalmakat. Még akár visszajátszásokat is megoszthatunk. De még okosóra kiegészítést is kapunk közösségi funkciók területén.

VR élmény részesei is lehetünk, amennyiben rendelkezünk PlayStation VR-al, hiszen akció módban a külön VR Drive mód lehetőséget biztosít az autókkal úgy versenyezni, hogy benne ülünk a kiválasztott autó virtuális belsejében.

Forrás: Szuhi Attila – ite.hu

 

(Ezt a cikket 41 alkalommal tekintették meg.)

Hozzászólások

Ezeket olvastad már?