Biztonság Hírek Járműtechnika Kiemelt hírek Márkahírek Vezetéstechnika Volvo

A közúti árufuvarozás jövője: a platooning, mint lehetséges megoldás

A European Platooning Challenge-et 2016-ban a holland EU elnökség idején hirdették meg az okos kamionkonvojok közutakon történő megjelenésének népszerűsítésére. A Volvo Trucks azon 6 európai gyártó egyike, amely válaszolt erre a felhívásra és sikeresen kifejlesztette saját megoldását, melyet ma Magyarországon is bemutat.

Forrás: Grayling

Az európai felhívásra megalkotott járműtechnológiát a Volvo Trucks, mint a jövő egyik lehetséges, a közúti áruszállítás mai kihívásaira adott válaszaként mutatja be. A svéd gyártó fontosnak tartja, hogy a fejlesztéseit felhasználóival közösen tesztelje, és hogy, ezáltal csak a legmegfelelőbb megoldások fejlesztését építse be a majdan piacra kerülő termékeibe.

A járművekbe épített okos technológia lehetővé teszi, hogy a szerelvények egymással állandóan kommunikálhassanak és az első jármű mozgását a mögötte lévők időveszteség nélkül, azonos időben kövessék: pl. fékezzenek, gyorsítsanak, irányt váltsanak. Ehhez, a követő vontatókban ülő gépkocsivezetőknek nem szükséges beavatkozni, csupán ellenőrzik azok működését.

A platooning fejlesztés elsődleges célja, hogy a közúti árufuvarozást biztonságosabbá és hatékonyabbá tegyék, azaz kevesebb üzemanyagot használjanak, valamint hogy csökkentsék a káros anyagok, így a CO2 kibocsátást.

A Volvo Trucks az első gyártó, amely Magyarországon a platooning technológiát bemutatja és stratégiai partnerével, a Waberer’s International Nyrt-vel teszteli. A mai nap eseménye a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hathatós támogatásával jött létre.

Forrás: Grayling

Rendkívül fontosnak tartom, hogy ezt a jövőbe mutató fejlesztést a járművek használóival, azaz az ügyfeleinkkel együtt teszteljük. Csak azt a fejlesztést érdemes folytatni, amely az ügyfelek igényeit maximálisan kielégíti” – nyilatkozta Illés Dávid, a Volvo Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. 

A Volvo és a Waberer’s a közelmúltban kötött stratégiai megállapodást, melynek értelmében a szokásos üzleti, azaz járműbeszerzési és szállítási együttműködésen túl, közös technológiai fejlesztési és marketing kommunikációs projektek indulnak a két vállalat szakembereinek közreműködésével. A Waberer’s célja, hogy partnereinek minél magasabb minőségű, megbízható, ügyfélorientált megoldásokat nyújtson, melyhez a Volvo és a Waberer’s ilyen irányú elképzeléseinek szinergiája nagyban hozzájárul.

Forrás: Grayling

Lajkó Ferenc, a Waberer’s International Nyrt. vezérigazgatója elmondta: ,,A Waberer’s elkötelezett a folyamatos fejlődés és innováció iránt. Növekedési stratégiánk egyik alappillére, hogy a jövőben is folyamatosan monitorozzuk azokat a megoldásokat és újításokat, amelyeket adaptálva még magasabb színvonalú megoldásokat tudunk nyújtani ügyfeleink és partnereink számára. Kiemelten fontos számunkra, hogy olyan partnerekkel dolgozzunk együtt, akik hasonló szemléletet képviselnek a technológiai fejlesztések terén. Stratégiai partnerünkkel, a Volvo Trucks Corporation-nel együttműködésben a folyamatos újírásoknak köszönhetően a legkorszerűbb, magas hozzáadott értéket teremtő megoldásokat tudjuk nyújtani ügyfeleink, partnereink számára. Együttműködésünk kitűnő lehetőséget biztosít számunkra, hogy elsőként ismerjük meg, teszteljük és alkalmazzuk a technológiai újdonságokat, így örömmel csatlakoztunk a mai eseményhez, hogy Magyarországon elsőként próbálhassuk ki a Volvo innovatív megoldását, mely forradalmi változásokat hozhat a szállítmányozásban.”

Forrás: Grayling

 

(Ezt a cikket 152 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók kikapcsolásával!

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro