Hírek Üzemanyag

Huszonegy töltőállomással bővült az OMV magyarországi hálózata

Jelentős hálózatfejlesztést hajtott végre az OMV Hungária Kft. Magyarországon, 2016-ban 11-gyel, az idei első nyolc hónapban pedig további 10-zel nőtt az OMV márkájú benzinkutak száma, a hazai hálózat ezzel 186 tagúra bővült – tájékoztatta a társaság szerdán az MTI-t.

Illusztráció – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

Tavaly év eleje óta csaknem 13 százalékkal bővült a hálózat. A közleményben kiemelték, idén augusztustól nyolc egykori Avanti-kút OMV színekben folytatja tevékenységét. Az átmárkázott benzinkutakon folyamatosan építik ki az OMV-töltőállomásokra jellemző szolgáltatási és termékkínálatot.

A bővülés a vállalat szándékai szerint az év hátralevő részében is folytatódik, jelenleg folyik a további töltőállomás-akvizíciók gazdasági lehetőségeinek elemzése – idézi a közlemény Balogh Tibort, az OMV Hungária ügyvezető igazgatóját.

Az OMV 1990-ben lépett a magyar piacra. A budapesti székhelyű OMV Hungária Kft. 186 töltőállomást üzemeltet, és 11 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik Magyarországon. A társaság csaknem 60 embert alkalmaz közvetlenül, töltőállomás-hálózatában pedig mintegy 1700-an dolgoznak.

A 2016-os, 19 milliárd eurós csoportszintű árbevételével és mintegy 22,5 ezer munkavállalójával az OMV Aktiengesellschaft Ausztria egyik legnagyobb, tőzsdén jegyzett ipari vállalata. Az OMV kitermelési és kereskedelmi tevékenysége magában foglalja a kőolaj- és földgáztermékeket, az innovatív energiatermelést, illetve a legkorszerűbb petrokémiai megoldásokat.

Forrás: MTI

Illusztrációs kiemelt kép: OMV

 

 

(Ezt a cikket 67 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen-biztos kézzel!