Kategóriák

Kategóriák

DAF Gazdaság Hírek Kiemelt hírek Márkahírek

Mintegy 400 új DAF XF, illetve CF nyerges vontatót szerez be a Révész Cégcsoport az elkövetkező egy évben

Egy közel tíz éve fennálló stratégiai együttműködés keretében a Révész Cégcsoport szinte csak DAF tehergépkocsikat üzemeltet. Ennek legújabb mérföldköveként egy éven belül mintegy 400 új generációs, elődjénél hét százalékkal üzemanyag-takarékosabb DAF XF, illetve CF nyerges vontatót állít munkába a legnagyobb tisztán magyar tulajdonú logisztikai vállalat. Az első tíz járművet augusztus 27-én, a Hungaroringen, a Kamion Európa-bajnokságot kísérő Kamionfesztiválon vette át ünnepélyes keretek között Révész Bálint, a cégcsoport alapítója, tulajdonosa és első számú vezetője.

Az első járműveket ünnepélyes keretek között vette át Révész Bálint, a Révész Cégcsoport tulajdonosa Richard Zinktől, a DAF Trucks N.V. marketing- és értékesítési igazgatójától.

Kezdetben vegyes összetételű flottával tevékenykedett a Révész Cégcsoport, ám 2008 óta egy stratégiai döntés értelmében szinte csak DAF nyerges vontatókat szerez be a társaság. Jelenleg több mint 450 szerelvény üzemel a ponyvás üzletágat képviselő Lerton Trans Kft., valamint a tartányos járművekkel folyékony vegyi anyagot, silós járművekkel ömlesztett árut, illetve tartányos és platós járművekkel gázszállítást végző Révész Trans Kft. flottájában. A vontatók mindegyike DAF CF, illetve XF típus, 440, illetve 460 lóerős motorral.

„2008 óta töretlenül megbízunk a DAF márkában, amelyet ár-érték arányban a legmegfelelőbb választásnak tartunk. Ebben az évben is több márka járműveit teszteltük, de kitartunk a holland gyártó mellett. Többek között azért is, mert a tesztjeink tanúsága szerint az új generációs XF típussal közel hét százalékos üzemanyag-megtakarítás érhető el elődjéhez képest. A mostani megrendelés első új vontatóit gépjárművezetőink hozták haza a hollandiai gyárból, és nagyon jó véleménnyel vannak ezek nyomatékosságáról, menetteljesítményéről, az XF Super Space Cab fülkét pedig eddig is a legtágasabbnak tartották. Továbbá kiemelt ügyfélként bármikor fordulhatunk a DAF márkaszervizekhez” – nyilatkozta az új beszerzés kapcsán Sipos Zoltán, a Lerton Trans Kft. ügyvezető igazgatója.

Az átadáson Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is beszédet mondott, a vontatókhoz tartozó félpótkocsikat pedig Kolnhofer Bálint, a Schmitz Cargobull Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója adta át.

„Eddig DAF CF típusú vontatókat állítottunk munkába a kedvezőbb saját tömeg által elérhető nagyobb hasznos teherbírás érdekében. Most azonban az XF tömege is jelentősen csökkent, így áttérünk erre, méghozzá a Super Space Cab fülkére. Új vontatóinkat a tavasszal bemutatott 450 lóerős motorral rendeltük meg, amelynek teljesítménye elegendő a fuvarfeladatainkhoz. A DAF tehergépkocsik főként az üzemeltethetőség, a fenntarthatóság és a javíthatóság terén tűnnek ki versenytársaik közül, továbbá kifogástalan a DAF márkaszerviz-hálózata” – mondta az új megrendeléssel kapcsolatban Maczkó Gábor, a Révész Trans Kft. ügyvezető igazgatója.

Forrás és fotók: DAF  DAF Hungary Kft.

 

(Ezt a cikket 212 alkalommal tekintették meg.)