Bemutatók Hírek Kiemelt hírek Márkahírek Volvo

Volvo FH és FH16 új, különleges változatban – Volvo Ocean Race Limited Edition 2017-2018

A Volvo FH és Volvo FH16 már elérhető egy új, az ősszel induló Volvo Ocean Race ihlette exkluzív változatban. A Volvo Ocean Race Limited Edition 2017-2018 a kivételesen magas felszereltséget és a kényelmet egyedülálló dizájnnal ötvözi, és csak nagyon limitált mennyiségben kerül értékesítésre.

A Volvo FH és Volvo FH16 már elérhető egy új, az ősszel induló Volvo Ocean Race ihlette exkluzív változatban.

“Kaland, versenyszellem és előremutatás… a Volvo Ocean Race Limited Edition 2017-2018 minden, a versenyt jellemző értéket képvisel. Nagyon különleges járművet hoztunk létre a teherautó-vezetők számára, akik büszkék a szakmájukra és járműveikre, és akik a legjobbak közt is a legjobbak akarnak lenni, “nyilatkozza Helene Fredäng, a Volvo Trucks beépített anyagokért felelős szakértője.

A Volvo tervezőit a jármű designjának kialakításakor a Volvo Ocean Race útvonala, a tengeri térképek és rajzok ihlették. A rajt és a cél kikötő – Alicante és Hága – adta az inspirációt a külső és belső színvilág terveihez.

A kamion kapcsolatát a Volvo Ocean Race-hez az expresszív dekoráció különleges króm-fekete vonalvezetéssel hangsúlyozza.

Erőteljes külső. A fülke külsején a kamion kapcsolatát a Volvo Ocean Race-hez az expresszív dekoráció hangsúlyozza, mely a piros cikk-cakk minta és a különleges króm-fekete vonalvezetés kontrasztjára épül. A Volvo Ocean Race név látható mind a Globetrotter feliratnál, mind egy emblémán, a fülke oldalán. Ennek kiegészítéseként a fülkeszín a Volvo termékpalettában, két exkluzív metál festést kínál – az egyik a meleg homokszín „csillámos arany”, a másik pedig a „hűs szellő” jeges kékje.

Az ülés háttámláján egy térkép látható, mely a Volvo Ocean Race kezdő és végpontját ábrázolja.

Meleg belső. Az harmonizáló színek és dizájn a hangulatos sofőr környezetben jelennek meg, melyek egyesítik az első osztályú kényelmet a kiváló anyagokkal és a részletekre való odafigyeléssel. A lépcsőt, az ajtó kilincseket, az ajtó paneleket, a szőnyegeket, a kormánykereket, a tároló rekeszeket és textíliákat mind úgy tervezték, hogy emlékeztessenek a tengerre és a vitorlázásra. Például a szellőző vezetőülés homokszínű, valódi bőrrel lett kárpitozva, kék árnyalattal, és diszkrét piros cikk-cakk varrással. Az ülés háttámláján egy térkép látható, mely a Volvo Ocean Race kezdő és végpontját ábrázolja. Ugyanez a stilizált térkép ismétlődik a sűrű szövésű textíliákon, a függöny pántokon pedig visszakacsint a cikk-cakk motívum.

„Nagyon különleges járművet hoztunk létre a teherautó-vezetők számára, akik büszkék a szakmájukra és járműveikre, és akik a legjobbak közt is a legjobbak akarnak lenni, “nyilatkozza Helene Fredäng, a Volvo Trucks beépített anyagokért felelős szakértője.

A Volvo Ocean Race Limited Edition 2017-2018 kétféle választható csomaggal rendelhető. A Performance csomag az FH modellhez rendelhető, és tartalmazza az erősebb 13 literes motor 500 LE teljesítménnyel, Volvo I-Shift Dual Clutch sebességváltót retarderrel.

A Biztonsági csomag, mely Volvo FH és Volvo FH16-hoz egyaránt rendelhető, olyan opciókat tartalmaz, mint a riasztó, a széf, a sávváltás támogató rendszer, az elalvásra történő figyelmeztetés és az adaptív sebességtartó automatika.

A Volvo Ocean Race Limited Edition 2017-2018 prémium ajánlatnak számít a biztonság tekintetében is. Átfogó biztonsági csomagunkkal vonzóvá és egyszerűvé tesszük a maximális biztonságot és a közúti biztonságot a járművezetők, a rakomány és a közlekedés többi résztvevője számára“ mondja Carl Johan Almqvist a Volvo Trucks Közlekedési és Termékbiztonsági Igazgatója.

A Volvo Ocean Race Limited Edition 2017-2018 kis darabszámban korlátozott ideig kerül gyártásra. Az értékesítés pedig március közepén, a 11. héten kezdődik.

A Volvo Ocean Race Limited Edition 2017-2018 a kivételesen magas felszereltséget és a kényelmet egyedülálló dizájnnal ötvözi, és csak nagyon limitált mennyiségben kerül értékesítésre.

Tények

A Volvo Ocean Race Limited Edition 2017-2018 a következő változatokban érhető el:

  • Volvo FH Globetrotter és Globetrotter XL fülkével, többféle motorteljesítménnyel.
  • Volvo FH16 Globetrotter és Globetrotter XL fülkével, többféle motorteljesítménnyel.

Opciók

  • Biztonsági csomag: vezetőoldali légzsák, sávváltás támogatás, elalvásra történő figyelmeztetés, adaptív sebességtartó automatika automata fékezéssel, riasztó, széf, laminált oldalablakok, távirányítású főkapcsoló, piros biztonsági övek.
  • Performance csomag (csak Volvo FH): Volvo D13 motor, 500 LE, Volvo I-Shift Dual Clutch és retarder.

További információk a Volvo Ocean Race vitorlás versenyről a volvooceanrace.com oldalon olvasható.

Forrás: Volvo Trucks

 

(Ezt a cikket 563 alkalommal tekintették meg.)