Ellenőrzések Hírek Rendőrségi hírek

Köszönjük: félszázból semmi!

Az úgynevezett „finn-módszert” alkalmazta a rendőrség a halmaji körforgalomnál. Az ellenőrzés ideje alatt elvégzett alkoholszonda mérésekből pedig egy sem volt pozitív.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság – Police.hu

A finn-módszer lényege, hogy a megfelelően előkészített, kijelölt leállítási helyen az összes arra közlekedő ellenőrzése megtörténik és csak a járművezető esetleges alkoholfogyasztásának mértékére korlátozódik. Amennyiben a jármű vezetője nem ittas, úgy azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállítják, s velük szemben eljárás indul.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2017. március 10-én 14 óra 30 és 15 óra 30 perc között hajtottak végre úgynevezett „finn-módszeres” közúti ellenőrzést. A járőrök 52 sofőrt vontak ellenőrzés alá és mindegyiküknél negatív értéket mutatott a velük szemben alkalmazott alkoholszonda. Köszönjük!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Forrás és kiemelt kép: Police.hu

 

(Ezt a cikket 239 alkalommal tekintették meg.)