Autópálya Balesetek Hírek Rendőrségi hírek

Halálos baleset történt kedden az M5-ös autópályán

A Kecskemét térségében kedden történt közúti közlekedési balesetben egy 55 éves férfi meghalt, egy nő életveszélyesen megsérült.

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság – Police.hu

Az M5-ös autópálya főváros felé vezető oldalán közlekedett egy BMW 320 típusú személygépjármű 2017. február 28-án 3 óra 45 perc körül, amikor a 78-as kilométerszelvénynél eddig tisztázatlan okból a külső szalagkorlátot átszakítva az ott lévő segélyhívónak ütközött, majd a belső sávba sodródott, ahol nekiütközött egy tehergépkocsi. A baleset következtében a személyautót vezető 55 éves férfi a helyszínen életét vesztette, egyik utasát életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, a másik utasa és a tehergépjármű vezetője nem sérült meg.

A helyszíni szemle adatai szerint a személygépjárműben utazók nem használták a biztonsági övet, a meghalt férfi és a megsérült nő kizuhantak az autóból. Bács-Kiskun megyében két nappal korábban egy 28 éves férfi vesztette életét közlekedési balesetben, aki szintén elmulasztotta a biztonsági öv használatát.

A közúti közlekedési balesetek jelentős része gondatlan magatartásra vezethető vissza. A biztonsági öv használata a gépkocsi vezetőjének és utasainak egyaránt kötelező, használatával pedig a sérülés súlyossága mérsékelhető. A biztonsági övet a passzív biztonsági eszközökhöz soroljuk, jelentősége nem a baleset elkerülhetőségében, hanem a már bekövetkezett baleset következményeinek csökkentésében mutatkozik meg.

A rendőrség fokozott figyelmet fordít a passzív biztonsági eszközök – vagyis a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer és a bukósisak – előírásszerű használatának ellenőrzésére. Mivel az idei évben Bács-Kiskun megyében a közlekedési balesetek többsége a gyorshajtás miatt következett be, ezért a rendőrök rendszeres sebességméréssel is ellenőrzik a közlekedőket.

Ne feledjék: csak egy mozdulat!

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Forrás: Police.hu

Kiemelt kép és további fotók: Police.hu

 

(Ezt a cikket 108 alkalommal tekintették meg.)

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!