Autópálya Balesetek Hírek Kiemelt hírek Rendőrségi hírek

Tömegbaleset szerdán az M43-ason

Az M43-as autópályán szerda reggel történt tömegbalesetben két török és egy román férfi, valamint egy bolgár nő halt meg, a rendőrség eljárást indított – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Ütközésben összetört járművek az M43-as autópálya Románia felé vezető oldalán Nagylak közelében 2017. február 15-én. A határátkelőtől egy kilométerre két román kamion, két kisteherautó, egy román busz és két bolgár kisteherautó ütközött. A balesetben két török, egy román és egy bolgár állampolgár halt meg. MTI Fotó: Donka Ferenc

Szabó Szilvia közölte, a négy áldozaton kívül a balesetben tizenöten megsérültek. A rendőrség az ügyben halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset okozása miatt indított eljárást.

A sztráda Románia felé vezető oldalán, a határátkelőtől mintegy egy kilométerre hét jármű ütközött össze. Két román kamion, két kisteherautó, egy román busz és két bolgár kisteherautó volt részese a 7.30 óra körül történt ütközéseknek.

Az autópálya teljes szélességét elfoglalták a roncsok a baleset helyszínén. Több jármű is a felismerhetetlenségig összetört, egy busz pedig jobb elejével a sztráda leállósávjában lévő kamionnak ütközött – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Teljes útzár Nagylaknál, az M43-as autópályán történt négy halálos áldozattal járó tömegbaleset helyszíne közelében lévő felhajtónál 2017. február 15-én. Az elsődleges adatok szerint két román kamion, két kisteherautó, egy román busz és két bolgár kisteherautó ütközött össze. A balesetben négyen meghaltak, tizenegyen megsérültek. MTI Fotó: Donka Ferenc

Zentay Attila elmondta, hogy a balesethez – amely az M43-as autópálya Románia felé vezető oldalán, a határtól egy kilométerre történt – a mentőszolgálat huszonkét munkatársa érkezett ki tíz járművel. Tizenöt sérültet kellett ellátniuk a helyszínen, közülük tizenhármat vittek kórházba, a makói és a szegedi sürgősségi betegellátó osztályra. Többnyire fedett mellkasi és hasi, valamint nyílt lágyrészsérüléseket, végtagzúzódásokat és agyrázkódást állapítottak meg az első vizsgálatok.

A magyar hatóságok felvették a kapcsolatot az érintett országok konzulátusaival. A rendőrök gondoskodtak a helyszínen lévők ellátásáról, szendvicset és teát osztottak nekik.

A Németország és Románia között menetrend szerint közlekedő autóbuszt működtető Eurolines román társaság közleményben tájékoztatott arról, hogy a balesetet szenvedett autóbuszán 17 utas utazott, és egyikük sem szenvedett sérüléseket. A román buszról csupán a sofőrt kellett kórházba szállítani.

Forrás: MTI

Kiemelt kép: Ütközésben összetört járművek az M43-as autópálya Románia felé vezető oldalán Nagylak közelében 2017. február 15-én. A határátkelőtől egy kilométerre két román kamion, két kisteherautó, egy román busz és két bolgár kisteherautó ütközött. A balesetben két török, egy román és egy bolgár állampolgár halt meg.
MTI Fotó: Donka Ferenc

 

(Ezt a cikket 144 alkalommal tekintették meg.)

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!