Hírek Játék, Szimulátor Kiemelt hírek Márkahírek

Számítógépes játékban is megjelenik az új Scania generáció

A Scania új generációs teherautói még a nyár előtt megjelennek a rendkívül népszerű Euro Truck Simulator 2 számítógépes játékban. A játékot készítő SCS Software csapata nemrég három teljes napot töltött a södertäljei Scania DemoCentre bemutatóközpontban, hogy a legapróbb részletekig megismerjék az új S- és R-fülkéket.

Forrás: Scania

A meghívott vendégek a Scania DemoCentre bemutatóközpontban próbálhatták ki az új generációs tehergépkocsikat. A Scania az alkalmat megragadva a hálózatba kapcsolható szolgáltatásainak széles választékát is bemutatta, valamint megosztotta a jövő szállítási megoldásaival kapcsolatos elképzeléseit.

Forrás: Scania

A beszkennelt eredmények szolgálnak majd a további 3D-s munkálatok alapjául, amely során a tehergépkocsik bekerülnek a játékba. „Általában egy ilyen munka 8-10 hónapnak megfelelő munkaórát igényel, amit két munkatárs között osztunk szét, az egyik művész a jármű külsejével, míg a másik a belsőterével foglalkozik” – mondta Hynek Svatoš, az SCS Software cégnél a járművekért felelős csapat vezetője. „Ennek megfelelően úgy tervezzük, hogy a tavasz vége felé már viszontláthatjuk az új generációs tehergépkocsikat a játékban. Rajongóink egyébként már bevezették az új tehergépkocsikat a játékba, mint rajongók által készített módosítások (modok). Azonban a mi elvárásaink rendkívül nagyok a pontosságot illetően.”

A csapat sok fáradságos órát töltött azzal, hogy jelölésekkel lássa el a tehergépkocsikat a szkennelés előtt. „Ezt fordított tervezési folyamatnak vagy visszafejtésnek (reverse engineering) is szokták hívni”- magyarázta Svatoš. „Egy ipari 3D-s szkennert használunk az összes adat és méret rögzítéséhez.”

Forrás: Scania

Az Euro Truck Simulator játéksorozatnak már több mint négymillió példányát adták el a 2008-as első bemutatása óta. A játékok hatalmas követői táborokkal büszkélkedhetnek, főként Skandináviában, Németországban, az Egyesült Királyságban és Oroszországban, de Európán kívül is az olyan nagy kamionos szubkultúrával rendelkező országokban, mint Törökország vagy a latin-amerikai államok. „Folyamatosan frissítjük a játékot, míg a közösségünk segít ezt a saját kapacitásunkon túlmenően is kiterjeszteni. Rajongóink imádják a kamionokat, nekünk pedig szenvedélyünk, amit csinálunk.”


A Scaniáról
A Scania a világ vezető nehéztehergépkocsi-, autóbusz-, hajómotor- és iparimotor-gyártói közé tartozik. A vállalat tevékenységében a termékek mellett egyre nagyobb részarányt képviselnek a pénzügyi és egyéb szolgáltatások, amelyek költséghatékony szállítmányozási megoldásokat és maximális üzemidőt biztosítanak a Scania ügyfeleinek. A Scania több mint 44 ezer alkalmazottal mintegy száz országban van jelen. A kutatás és fejlesztés jellemzően Svédországban összpontosul, míg a termelés Európában és Dél-Amerikában folyik, az alkatrészek és komplett járművek gyártásának világméretű megosztásának lehetősége mellett. A 2015-ös évben a vállalat értékesítési árbevétele meghaladta a 94,8 milliárd svéd koronát, míg üzemi eredménye 9,6 milliárd svéd koronát tett ki.

Forrás: Scania

 

(Ezt a cikket 440 alkalommal tekintették meg.)