Flotta Gazdaság Hírek Kommunikáció és Informatika Útdíj

Több mint 8,2 milliárd forint árbevételt vár a WebEye 2016-ra

Az előző évinél több mint 10 százalékkal magasabb, 8,2 milliárd forint árbevételt prognosztizál 2016-ra a WebEye International, az idén pedig a kelet közép-európai piacokon számol jelentős fejlődéssel a cég – közölte a fuvarozók részére telematikai megoldásokat nyújtó vállalat kedden az MTI-vel.

A cég tájékoztatása szerint a logisztikai iparágon belül a telematikai piac fejlődik a legdinamikusabban. Az Európai Unióban 2015-ben csaknem 39 millió kereskedelmi járművet regisztráltak, amelyből már 5,3 millióban használtak flottamenedzsment rendszereket. A szakértők szerint a jövőben évi 15 százalékkal nőhet az ilyen eszközök száma a járművekben.

Németh Pál, a WebEye International ügyvezetője a közlemény szerint elmondta, 2017-ben a fő üzleti célkitűzés a cégcsoport nemzetközi bővítése, amelynek része egy újabb lengyelországi iroda megnyitása. 2014 óta több mint 14 százalékkal nőtt a vállalatcsoport export bevételeinek aránya. A jelenlegi tervek szerint a WebEye International árbevétele 2017-ben már 51 százalékban fog a külföldi leányvállalataitól érkezni – tette hozzá.

A legdinamikusabban fejlődő leányvállalatok már tavaly is kétszámjegyű fejlődést hoztak, így a bolgár cég 52 százalékkal, a portugál 45, míg a lengyel 24 százalékkal növelte forgalmát az előző évhez képest.

A közlemény szerint a fuvarozók és logisztikai szolgáltató cégek gépjárműállományuk fejlesztése mellett mára az informatikai megoldások, így helymeghatározó és elemző rendszerek használata nélkül nem tudnak talpon maradni a piaci versenyben, ezért az elmúlt 3 évben megduplázódott a flottákra vonatkozó adatmenedzsment iránti igény.

Az egyedi fejlesztésű közlekedésinformatikai megoldásokat fejlesztő WebEye Európa 14 országában forgalmazza és építi be kereskedelmi járművekbe megoldásait.

Forrás: MTI

 

(Ezt a cikket 33 alkalommal tekintették meg.)