Határinfó Hírek Időjárás KamionStop Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Közút Rendőrségi hírek

Több zalai útszakaszon és határátkelőn is korlátozták a kamionforgalmat

Zalában a 86-os és a 61-es főút teljes megyei szakaszán korlátozták a teherjárművek forgalmát, és nem közlekedhetnek a kamionok a horvát és szlovén határátkelőkön sem – közölte honlapján pénteken a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Behavazott KRESZ-táblák a 61-es úton Nagykanizsánál 2017. január 13-án. MTI Fotó: Varga György

A késő délelőtt óta megindult intenzív havazás miatt a 86-os főút teljes zalai szakaszán, a vasi megyehatártól a szlovén határig a rendőrség 16 órától korlátozta a 3,5 tonnánál nagyobb összsúlyú gépjárművek forgalmát. A 61-es főút Zala megyei szakaszán, valamint az oda csatlakozó nagykanizsai Kaposvári úton szintén 16 órától nem közlekedhetnek a 7,5 tonnánál nagyobb összsúlyú járművek.

Az M7-es autópálya Budapest felé tartó oldalát a 196-os kilométernél nem sokkal 18 óra előtt teljes szélességében lezárták, mert szalagkorlátnak ütközött egy 40 tonnás kamion.

A 75-ös főút Zágorhida és Bak közötti szakasza délután fél négy óta csak egy nyomon, személygépkocsival járható. Zalaegerszeg térségében késő délutánig mintegy tíz centiméteres hó hullott – közölte még a katasztrófavédelem.

A rendőrség tájékoztatása szerint a havazás miatt a horvát és a magyar hatóságok is korlátozták a 7,5 tonna össztömeg feletti járművek előtt a határátlépést. A horvát hatóságok 17 órától nem engedik be Horvátországba Letenyénél sem a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárműveket. A személygépkocsi-forgalom továbbra is zavartalan, de csak hólánccal rendelkező járművekkel lehet belépni Horvátországba.

Az intenzív havazástól csúszóssá vált utak miatt a magyar hatóságok a rédicsi határátkelőhelyen megtiltották a 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek belépését Magyarországra. A rendelkezés visszavonásig érvényes, a teherautók a kijelölt parkolókban várhatják meg a korlátozás feloldását.

Forrás: MTI

 

(Ezt a cikket 113 alkalommal tekintették meg.)