Hírek Kiemelt hírek Márkahírek Scania

A Scania átveszi a vezetést a versenyben

Az új generációs Scania tehergépkocsik azonnali sikert arattak. Miután a Scania Sszériát az Év Tehergépkocsijának választották, a Scania a szaksajtó minden olyan összehasonlító és önálló tesztjén elsöprő győzelmet ért el, amelyen csak részt vett.

Fotó: Scania

„Tisztában voltunk azzal, hogy az új teherautóink kimagasló tulajdonságokkal rendelkeznek, de immár pártatlan visszaigazolásokat is kaptunk kiváló teljesítményükről” – mondta Christopher Podgorski alelnök, a Scania tehergépkocsi-üzletágának vezetője. „Az ügyfelek példátlan vezetési élményre számíthatnak, egyedülálló üzemanyag-takarékossággal.”

Az új generációs tehergépkocsikat szinte minden tekintetben dicsőítik – a hajtásláncukat, a teljesítményüket, a kényelmüket, a fékteljesítményüket, a kilátást a fülkéjükből és a kormányzásukat. „Nagy teljesítmény kis üzemanyag-fogyasztással, a legjobb menettulajdonságok, magas szintű kényelem és jobb vezetői munkahely – mindez jól kikövezi az utat az új S-széria számára” – írta a vezető német szaklap, a Lastauto Omnibus a nagy kihívást jelentő, 1000 pontos összehasonlító teszt összegzésében. Továbbá kiemelte: „A Scania az oldalirányú menetstabilitás terén is kitűnik, amihez pontos kormányzás és a teljes körű uralhatóság érzete társul.”

Egy másik német szaklap, a KFZ-Anzeiger által végzett összehasonlító tesztben a Scania S 500 „szenzációsan gazdaságosnak” bizonyult. Ténylegesen ez volt az első tehergépkocsi, amely 30 liter/100 kilométernél kisebb üzemanyag-fogyasztást ért el a lap tesztútvonalán. Határozottan jó ár-érték arányú, ezt állapították meg a teszt során.

Fotó: Scania – Dan Boman 2016

A kiváló üzemanyag-takarékosságot a France Routes vezető francia szaklap tesztje is igazolta. Az új Scania R 500 modellt alapos tesztnek vetették alá Franciaország délkeleti részén egy 419 kilométeres útvonalon. A több mint ötórás teszt végén az új generációs Scania R 500 minden idők legkisebb átlagfogyasztását érte el, 28,4 liter/100 kilométert.

„Azt a nagyra törő célt tűztük ki, hogy a legjobb tehergépkocsit fejlesztjük ki, amelyet a világ valaha is látott” – mondta Podgorski. „Sőt, ezeket a teherautókat minden egyes iparág sajátosságaihoz kell pontosan igazítani, hogy ezáltal messze a legjobb teljes üzemeltetési gazdaságosságot lehessen elérni. Rendkívüli örömünkre szolgál, hogy ezeknek a törekvéseinknek az eredményességét immár független forrásokból is megerősítették.”


A Scaniáról
A Scania a világ vezető nehéztehergépkocsi-, autóbusz-, hajómotor- és iparimotor-gyártói közé tartozik. A vállalat tevékenységében a termékek mellett egyre nagyobb részarányt képviselnek a pénzügyi és egyéb szolgáltatások, amelyek költséghatékony szállítmányozási megoldásokat és maximális üzemidőt biztosítanak a Scania ügyfeleinek. A Scania több mint 44 ezer alkalmazottal mintegy száz országban van jelen. A kutatás és fejlesztés jellemzően Svédországban összpontosul, míg a termelés Európában és Dél-Amerikában folyik, az alkatrészek és komplett járművek gyártásának világméretű megosztásának lehetősége mellett. A 2015-ös évben a vállalat értékesítési árbevétele meghaladta a 94,8 milliárd svéd koronát, míg üzemi eredménye 9,6 milliárd svéd koronát tett ki.

Forrás: Scania

 

(Ezt a cikket 294 alkalommal tekintették meg.)