Busz hírek Credo Hírek Kiemelt hírek

Negyven új autóbusszal korszerűsíti járműparkját januártól az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.

Negyven új korszerű autóbusszal bővíti Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében közlekedtetett járműparkját az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ (ÉNYKK) Zrt – közölte az MTI-vel kedden a társaság.

Illusztráció – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

Az új autóbuszok közül 11 Győr-Moson-Sopron megyében, 7 Vas megyében 13 Veszprém megyében 9 pedig Zala megyében teljesít majd szolgálatot, várhatóan a jövő év elejétől.

A tájékoztatás szerint a negyven új autóbuszt a következő három évben 1 milliárd 572 millió forintért a VOLÁN Buszpark Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-től bérli az ÉNYKK Zrt.

A VOLÁN Buszpark Kft amely a Közlekedési Központok és a Volánbusz Zrt. száz százalékos közös tulajdonában áll, idén novemberben írt ki közbeszerzést száz autóbusz beszerzésére, amely alapján nettó 7,4 milliárd forintért kötött lízingszerződést – tatalmazza a közlemény.

A korszerű autóbuszok EURO VI emissziós besorolású motorral szereltek, mindegyike komfortos ülésekkel, klímaberendezéssel, és modern utasinformációs rendszerrel ellátott.

A legalább 80 ember szállítására alkalmas tömegközlekedési járműveken minimum 50 ülőhely található, nagy kapacitású csomagtérüknek és a kétféle ajtóelrendezésnek köszönhetően pedig egyaránt jól alkalmazhatók elővárosi és távolsági forgalomban.

Az újabb beszerzéssel az ÉNYKK Zrt. autóbusz állományának már 32,8 százalékát teszik ki a régióban készült Kravtex gyártású Credo típusú járművek – írták a közleményben.

Forrás: MTI

 

(Ezt a cikket 80 alkalommal tekintették meg.)