Hírek Kiemelt hírek Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Közút Útdíj

Súlykorlátozást vezetnek be az 5-ös és 43-as számú főúton

Nem közlekedhetnek Csongrád megyében az 5-ös és 43-as számú főút több szakaszán december közepétől a 20 tonnánál nagyobb súlyú teherautók, kamionok – tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint a tilalom bevezetésének oka, hogy mind a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz, mind pedig a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-hez lakossági, országgyűlési képviselői és ombudsmani bejelentések érkeztek, hogy az új útdíj rendszer bevezetése óta megnőtt e szakaszokon a teherforgalom és így a környezetterhelés.

A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel közösen vizsgálatot indított és megállapította, hogy a teherforgalom átterelésére a főutakról a gyorsforgalmi hálózatra forgalomkorlátozással érhető el. A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ javasolta a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak a korlátozás bevezetését, a tárca azt elfogadta.

A minisztérium utasításának megfelelően az érintett útszakaszokra a KRESZ 44. ábraszámú “20 tonna össztömeget meghaladó tehergépkocsival behajtani tilos” “kivéve áruszállítás” jelzőtáblákat helyeznek ki.

A korlátozás december 16-tól érvényes az 5-ös számú főúton, a Pusztaszeri elágazástól és Balástyáig, Balástyától a Szatymaz-Sándorfalvi elágazásig, valamint az 5421-es jelű út közötti, M5 autópálya csomóponttól Balástyáig tartó szakaszon.

Majd december 30-tól a 43-as számú főúton, a Kiszombori körforgalomtól a FÉG előtti körforgalomig, és az M43 csomóponttól a FÉF körforgalom szakaszon is érvénybe lép.

Az érintett településeken működő vállalkozások számára a tiltott szakaszokat nem áruszállítás céljából igénybevevő teherjárműveknek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Csongrád Megyei Igazgatósága éves behajtási engedélyt ad ki.

Forrás: MTI

 

(Ezt a cikket 1346 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók kikapcsolásával!

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro