Hírek Kiemelt hírek Rendőrségi hírek Szervezetek hírei

Fokozott körültekintést kérnek a magyar rendvédelmi szervek a teherfuvarozóktól

Fokozott figyelmet kérnek a teherfuvarozóktól a magyar rendvédelmi szervek a 12 halálos áldozattal járó berlini események után.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) páncélozott szállító harcjárműve Budapesten, a Vigadó utcában 2016. december 20-án. A december 19-i berlini merénylet után megerősítik a rendőri biztosítást azokon a magyarországi helyeken, ahol nagy tömeg tartózkodik, így például a karácsonyi vásárokon. MTI Fotó: Marjai János

A Belügyminisztérium keddi, MTI-hez eljuttatott közleményében azt kérte, hogy a járművezetők gépjárművüket az áruszállítás során se hagyják lezáratlanul, illetve őrizetlenül, az illetékesek a tehergépjárművek telephelyről történő kihajtását fokozottan ellenőrizzék, és kezeljék kiemelt figyelemmel azokat a jelzéseket, amelyek a gépjárművel, vagy annak vezetőjével való kapcsolat megszakadására utalnak.

Kérik továbbá, hogy a járművek indokolatlan eltérését az útvonaltól, szokatlan időtartamú késését, illetve a célállomásukra vagy a telephelyükre történő beérkezésük elmaradását jelezzék a hatóságoknak.

Hétfő este Berlin nyugati részének központjában, az egyik leghíresebb karácsonyi vásáron egy teherautó belegázolt a tömegbe, tizenketten meghaltak, több tucatnyian megsérültek, többen súlyosan.

Forrás: MTI

Kiemelt kép: Kovács Zoltán kormányszóvivő (b) és Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó sajtótájékoztatót tart Budapesten, a Vigadó utcában 2016. december 20-án. A december 19-i berlini merénylet után megerősítik a rendőri biztosítást azokon a magyarországi helyeken, ahol nagy tömeg tartózkodik, így például a karácsonyi vásárokon. MTI Fotó: Marjai János

 

(Ezt a cikket 59 alkalommal tekintették meg.)