Hírek Kiemelt hírek MAN Márkahírek

24 új MAN TGX nyerges vontatót szerzett be a Trans-Sped Container Logistic Kft.

Idén év végén több mint duplájára növelte MAN nyerges vontatóinak számát a három évvel ezelőtti megalapítása óta igen dinamikusan fejlődő Trans-Sped Container Logistic Kft. A konténerszállításra szakosodott cég ugyanis decemberben nem kevesebb mint 24 TGX 18.440 XLX EfficientLine 2 modellel bővítette flottáját. A cég ügyvezető igazgatója, Pásztor Tibor az oroszlános vontatók műszaki jellemzőivel, megbízhatóságával, illetve szervizkiszolgálásával egyaránt elégedett.

Az új MAN TGX 18.440 XLX EfficientLine 2 nyerges vontatókat Pásztor Ti-bor, a Trans-Sped Container Logistic Kft. ügyvezető igazgatója (bal oldalon) vette át Éles Zoltántól, az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. területileg illetékes értékesítőjétől (jobb oldalon).

Három évvel ezelőtt a debreceni Trans-Sped Csoport tagjaként indult útjára a kifejezetten nemzetközi és belföldi konténerszállításra specializálódott Trans-Sped Container Logistic Kft. tíz nyerges szerelvénnyel. A cég gyors ütemű fejlődését jól mutatja, hogy immár 61 szerelvény üzemel a flottájában, nyolcvan főt foglalkoztat és a Csepeli Szabadkikötő területén már egy 12 ezer négyzetméteres telephelyet bérel. A mostani átvétellel negyvenre nőtt az MAN vontatók száma a járműparkban, és ezek mindegyike Euro 6-os.

„Először 2014 novemberében szereztünk be MAN járműveket, öt TGX 18.440 XLX 6×2 vontatót. Ezeket a kedvező ajánlat mellett a számunkra optimális alvázhossz és teherbírás miatt választottuk 44 tonna szerelvény-össztömegű konténerszállításhoz. Majd nem sokkal később hat TGX 18.440 XLX 4×2 EfficientLine 1 vontatót is beszereztünk, mert egy hirtelen jött megbízás kapacitásigényét az MAN tudta gyorsan kielégíteni. Mivel az MAN-ek megbízhatóságával és üzemanyag-fogyasztásával is jó tapasztalatokat szereztünk, elégedettek vagyunk a szervizháttérrel, valamint gépkocsivezetőink is szívesen ülnek át más márkájú járművekből az MAN-ekbe, tavaly ismét munkába állítottunk öt darab háromtengelyes TGX 18.440 XLX modellt. Most pedig 24 kéttengelyes TGX vontatót szereztünk be, maradva a mi fuvarfeladataink nem túl nehéz domborzati viszonyaihoz és nem mindig nagy rakománytömegéhez jól bevált 440 lóerős motor, illetve XLX fülke mellett. Ezek viszont már EfficientLine 2 kivitelűek. Abban viszont megegyeznek a vontatóink, hogy 315/60 R 22,5 méretű abroncsokon futnak, így a szerelvényeink a magasabb konténerekkel sem lépik túl a négy méter magasságot” – mondta Pásztor Tibor, a Trans-Sped Container Logistic Kft. ügyvezető igazgatója.

A cég három évre, illetve 330 ezer kilométerre szóló karbantartási szerződést is kötött a TGX vontatókra, illetve a három év utáni visszavásárlási garancia is az ügylet része. „Az MAN ProfiDrive járművezető-továbbképzést is igénybe szoktuk venni, ami főként a mostanában felvett, kevésbé tapasztalt gépkocsivezetők esetében bizonyul hasznosnak” – tette hozzá Pásztor Tibor.

Forrás: MAN Magyarország

 

(Ezt a cikket 1752 alkalommal tekintették meg.)