Közlekedésinformatikai együttműködést írt alá a Waberer’s és a WebEye

Kamionok a Waberer's-Szemerey Logisztika Kft. új miskolci bázisán 2014. február 20-án. Az ezen a napon átadott, 3 milliárd forint értékű beruházással száz új munkahely jött létre a közúti árufuvarozással, raktározással foglalkozó cégnél. MTI Fotó: Vajda János

A Waberer’s International belföldi üzletága, a Waberer’s-Szemerey Logisztikai Kft. a WebEye telematikai megoldását választotta járműveinek monitorozására és telematikai elemzésére, a projekt értéke meghaladja a 400 millió forintot – közölte a WebEye International csütörtökön.

Illusztráció – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

Az öt évre kötött megállapodás alapján a Waberer’s belföldi járműparkjának közlekedésinformatikai fejlesztése már az idén elindul, a WebEye telematikai egységek beszerelése a jövő év első felében zárul le.

A telematikai projekt magában foglalja a belföldi áruszállításban részt vevő pótkocsik, nyerges és hűtős vontatók különféle konfigurációkkal való felszerelését. A szolgáltatások között a nyomkövetésen túl számos további paraméter elemzése megtalálható, mint például a vezetési idők valós idejű figyelése, a járművezetők vezetői stílusának elemzése, a hűtős pótkocsik esetében pedig a hőmérsékletfigyelés és raktérajtó-nyitás figyelése is.

A közlemény idézi Németh Pált, a WebEye International ügyvezetőjét, aki szerint a WebEye megoldásával a Waberer’s teljes logisztikai folyamata átláthatóbbá és költséghatékonyabbá tehető. A vezetési stíluselemző megoldás segítségével például a szervizköltségek akár 15-20 százalékkkal is csökkenthetők, a helytelen vezetési szokásokból fakadó túlfogyasztás kiküszöbölésével pedig az üzemanyag-kiadások 5-8 százalékkal mérsékelhetők, ami egy ekkora járműflottánál már milliós költségtételt jelenthet.

Forrás: MTI

Illusztrációs kiemelt kép: MTI Fotó – Vajda János

 

(Ezt a cikket 122 alkalommal tekintették meg.)