Baleset-megelőzés Biztonság Hírek Rendőrségi hírek Szervezetek hírei

Több mint tízezren csatlakoztak a rendőrség józan vezetésért indított kampányához

Több mint tízezren csatlakoztak a felelős járművezetés fontosságát hangsúlyozó, “Soha ne igyál, ha vezetsz!” elnevezésű kampányhoz, amelyet húsvétkor hirdetett meg az Országos Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési bizottsága (ORFK-OBB) és a Diageo Kft. A kampány a fővárosi szórakozóhelyek környékére koncentrál.

Forrás: https://www.facebook.com/sohaneigyalhavezetsz

Az ORFK-OBB és az alkoholforgalmazó vállalat szerdai, az MTI-hez eljuttatott közös közleményében azt írta: az ünnepi időszak alkalmával is kiemelt hangsúlyt helyeznek arra, hogy felhívják az emberek figyelmét a józan járművezetés fontosságára, ezúttal Budapest szórakozónegyedében, a VI. kerületben kampányolnak a felelős alkoholfogyasztásért.

Kiemelték: az elmúlt években “jelentősen erősödött” a józan járművezetők tábora: míg 2007-ben 2855 ittas sofőr okozott balesetet, addig az eltelt tíz hónapban 1306 olyan személyi sérüléssel járó baleset történt, amelyet ittas ember okozott. Ez csekély, 0,6 százalékos növekedést jelent az elmúlt év azonos időszakához képest. Az ittasan okozott balesetek aránya az összes személyi sérüléses közúti baleseten belül 9,4 százalék. Ez továbbra is azt jelenti, hogy átlagosan minden tizedik személyi sérüléssel járó balesetet ittas ember okozza.

Forrás: MTI

 

(Ezt a cikket 38 alkalommal tekintették meg.)