Hírek Közút

Két újabb szakaszon folytatódik a 21-es főút négysávosítása Nógrád megyében

Két újabb szakaszon folytatódik a 21-es főút négysávosítása Nógrád megyében; a munkák Mátraverebély és Bátonyterenye térségében kezdődnek meg 2017 első negyedévében – tájékoztatta az MTI-t hétfőn a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

H. Szabó Sándor felvétele
Illusztrációs – H. Szabó Sándor felvétele

A közlemény szerint az eredményes közbeszerzési eljárás lezárulta után újabb 11,3 kilométeres szakaszon kezdődhetnek meg a munkálatok. Mindkét szakaszon a Swietelsky Magyarország Kft., a HE-DO Kft. és a KM Építő Kft. által alkotott konzorcium lesz a kivitelező.

Mátraszőlős, Tar és Mátraverebély között 4,7 kilométeren építik ki a kétszer kétsávos utat, a beruházás 9 milliárd 270 millió forintba kerül.

Külön szintű csomópontot alakítanak majd ki a sámsonházi leágazónál. A csomóponthoz csatlakozik a tari és a mátraverebélyi bekötő út, így a lassújárművek számára biztosított lesz az átjárás.

Ezzel együtt ezen utak jelenlegi 21. számú főúti csatlakozásai megszűnnek, a gyalogosok számára aluljárókkal biztosítják a közlekedést. A mátraverebélyi elágazónál kétsávos körforgalmi csomópont létesül.

Bátonyterenye térségében 6,6 kilométeren épül ki a négysávos út 9 milliárd 960 millió forintos beruházásban. A nyertes ajánlattevőkkel várhatóan év végéig kötik meg a szerződést, a munkák 2017 első negyedévében kezdődnek.

Nógrád megyében a 21-es főút négysávossá tétele a legnagyobb volumenű beruházás. Az M3-as autópálya és Salgótarján közötti 52 kilométeres szakasz négysávosítása még 2001-ben kezdődött Salgótarjánnál.

Forrás: MTI

Illusztrációs kiemelt kép: H. Szabó Sándor felvétele

 

(Ezt a cikket 118 alkalommal tekintették meg.)