A forgalommal szemben közlekedett az M70-en balesetet okozó egyik kamion

A forgalommal szemben közlekedett az a kamion, amelyik péntekről szombatra virradó éjjel az M70-es autóúton, Tornyiszentmiklós közelében összeütközött egy román nyerges vontatóval – közölte a zalai rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-vel.

mti_hirfelhasznaloSznopek Veronika elmondta: a 41 éves kamionvezető az M70-es autóúton – a járműforgalom elől elzárt területen – a forgalommal szemben közlekedett tehergépjárművével Letenye irányába. Az újhartyáni férfi a 16+554-es kilométerszelvénynél meg akart fordulni járművével, és ekkor összeütközött a Tornyiszentmiklós irányába közlekedő román nyerges vontatóval.

A szóvivő közölte azt is, hogy a sofőrnél az alkoholszonda pozitív értéket mutatott, az újhartyáni férfit előállították, járművezetői engedélyét elvették és ittas járművezetés miatt eljárást indítottak vele szemben.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság arról tájékoztatott, hogy a baleset következtében mintegy 900 liter üzemanyag folyt az úttestre. A műszaki mentés idején az érintett szakaszon a fél útpálya le volt zárva, a mentés még az éjszakai órákban befejeződött.

Forrás: MTI

 

(Ezt a cikket 382 alkalommal tekintették meg.)

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!