Hírek Közút

Felújították a 74-es főút Zalaegerszeg előtti szakaszát

Mintegy másfél milliárd forint ráfordítással készült el a 74-es főút botfai elágazójánál egy új körforgalmú kereszteződés, illetve öt kilométernyi útszakasz felújítása – közölte Zalaegerszeg polgármestere pénteken, a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

mti_hirfelhasznaloBalaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) kifejtette: a zalai megyeszékhelyen és térségében idén összesen 2,6 milliárd forint értékben indultak útfelújítási programok. Ebből közel 1,1 milliárd forintba került a botfai elágazó és a Balatoni út közötti öt kilométeres útszakasz felújítása, további 400 millió forintot pedig a botfai elágazóban kiépített új körforgalomra fordítottak.

Vigh László országgyűlési képviselő (Fidesz) arra emlékeztetett, hogy a felújítást a rendkívül nagy járműforgalom és a balesetveszély indokolta, naponta ugyanis átlagosan 6200 személy- és teherautó használja ezt a főutat.

Schlemmer Tamás, a Magyar Közút Zrt. osztályvezetője arról beszélt, hogy az 1970-es évek elején épült útszakaszon korábban számos súlyos, nem egyszer halálos baleset történt, ezért is döntöttek a botfai elágazónál körforgalom megépítése mellett. A beruházás során itt a közvilágítást is kiépítették, illetve a gyalogosoknak járdát alakítottak ki.

Forrás: MTI

Illusztrációs kiemelt kép: MTI Fotó – Varga György

 

(Ezt a cikket 53 alkalommal tekintették meg.)