Rendkívüli téli időjárási gyakorlatot tartottak a hatóságok

Rendkívüli téli időjárási eseményekre készülve tartott gyakorlatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a társhatóságokkal.

Hajdu Márton, az OKF szóvivője az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában felidézte: a katasztrófavédelem minden évben, minden évszakra készülve szokott gyakorlatot tartani, mint például a szabadtéri tűzesetekre készülve.

A hétfői gyakorlat az 1986-87-es télhez hasonló helyzetet vettek alapul, amikor az ország nagy részét két napra lebénította a lehullott nagy mennyiségű hó. Kiemelte: a katasztrófavédelem egyedül egy ilyen helyzetet nem tudna megoldani, ezért fontos, hogy a konkrét végrehajtásban résztvevők – rendőrség, honvédség, büntetés-végrehajtás, a közútkezelő, a vöröskereszt és önkéntes szervezetek emberei – a gyakorlatban is megismerjék egymást, és szükség esetén összehangoltan tudjanak dolgozni.

A hétfői gyakorlat két helyszínen zajlott Fejér megyében. Az M6-os autópálya egyik pihenőjében hatósági ellenőrzést tartottak, ez esetben a készenlét elérése volt a legfontosabb. A másik helyszínen a dunaújvárosi pihenőben a tényleges mentés gyakorolták, egy felborult busz sérültjeit kellett kimenteni – fejtette ki az OKF szóvivője.

Forrás: MTI

 

(Ezt a cikket 57 alkalommal tekintették meg.)