NKH: Gyorsabb és kényelmesebb a PÁV vizsgára jelentkezés

Jelentősen lerövidíti és hatékonyabbá teszi a Pályaalkalmasság Vizsgálatra (PÁV) történő jelentkezést az a fejlesztés, melynek eredményeképp az eddigi jelentkezés helyett online felületen lehet vizsgálatra jelentkezni.

Illusztráció - Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu

Jelentősen lerövidíti és hatékonyabbá teszi a Pályaalkalmasság Vizsgálatra (PÁV) történő jelentkezést az a fejlesztés, melynek eredményeképp az eddigi – jellemzően postai, e-mailes vagy személyes – jelentkezés helyett online felületen lehet vizsgálatra jelentkezni.

Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

Az e-kapu rendszeren történő jelentkezés esetén az ügyfélnek lehetősége van kiválasztani a vizsgálat napját és időpontját is. Ez a lehetőség e-mailben és a levélben történő jelentkezés esetén nem áll fenn, itt ügyintéző jelöli ki a vizsgálat pontos időpontját.

Fontos, hogy a vizsgálatra jelentkezőknek legkésőbb a jelentkezéstől számított harmadik munkanapon a vizsgálati díjat átutalással be kell fizetni az NKH számlaszámára. Amennyiben a megadott határidőig a befizetés nem történik meg, a rendszer automatikusan törli a foglalt időpontot. A tervek szerint a későbbiekben egyéb fizetési lehetőség is rendelkezésre áll az ügyfelek részére ezen a felületen.

A vizsgára a következő oldalakon regisztrálhat: https://ekapu.nkh.gov.hu/kgh vagy https://ekapu.nkh.gov.hu/kgh/pav/alap

Forrás: Nemzeti Közlekedési Hatóság

Illusztrációs kiemelt kép: Karsai Attila – hungarokamion.hu

(Ezt a cikket 936 alkalommal tekintették meg.)