Átadták a 44-es számú főút felújított szakaszait Békés megyében

Csaknem 2,5 milliárd forintból újították meg a 44-es számú főút 14 kilométeres szakaszát Békés megyében, amelyet szombat délelőtt adták át hivatalosan is a forgalomnak – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szombaton.

Illusztráció - Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
Illusztráció – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

A felújítás négy külterületi, valamint a 47-es és a 46-os számú másodrendű utak felé történő átkelési szakaszon történt, 6200 köbméternyi aszfaltburkolatot építettek, háromezer négyzetméteren festettek fel burkolatjeleket és 167 KRESZ-táblát helyeztek el. Emellett olyan biztonsági elemeket is kialakítottak, amelyeket eddig a megye közútjain még nem alkalmaztak.

Az egyik a ködös időjárás esetén segíti a közlekedőket az út két oldalán található optikai vezetősáv pár méterenkénti megszakításával, mert így jobban be lehet mérni a követési távolságot. A másik, az aszfaltba sűrűn bemart, egy centiméter körüli mélységű csatornák kialakítása a szarvas-ezüstszőlői településrész kanyarjaiban, a lefolyó víz jobb elvezetésére.

Dankó Béla (Fidesz) országgyűlési képviselő, megyei útügyi biztos tájékoztatása szerint 2017-ben csaknem 8 milliárd forintot szánnak Békés megye útjainak felújítására. Főként alsóbbrendű, két és három számjegyű utakat újítanak fel. A belső forrásokból 12 útszakasz, összesen 28,5 kilométer hosszon újulhat meg 4,3 milliárd forintból. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből Békésben 13 útszakasz, 24,6 kilométer hosszon, összesen 3,6 milliárd forint értékben újulhat meg.

Forrás: MTI

 

(Ezt a cikket 37 alkalommal tekintették meg.)

Hozzászólások

Ezeket olvastad már?