Komárom-Esztergom megyében több mint 15 kilométernyi főúti útszakasz újult meg

Illusztráció - Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu

69 milliárd forintos hazai forrásból országszerte 444 kilométer főúti és 119 kilométer mellékúti szakasz újult meg. A felújítások miatt még több térség elérhetősége javult, csökkentek az utazási idők, emelkedik a közúti és az autóbuszos közösségi közlekedés szolgáltatási színvonala. A felújított utak legalább középtávon, de igénybevételtől függően akár hosszabb ideig is szolgálják a biztonságos közlekedést.
.
Illusztráció - Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
Illusztráció – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a felújítások elvégzésére megkötött szerződések alapján Komárom-Esztergom megyét érintően az 1. számú Budapest-Tatabánya-Győr-Hegyeshalom elsőrendű főút, a 10. számú Budapest-Dorog-Almásfüzítő elsőrendű főút, a 11. számú Budapest-Esztergom-Tát másodrendű főút, a 111. sz. Esztergom-Dorog másodrendű főút, és a 81. sz. Székesfehérvár-Kisbér-Győr másodrendű főút térképen jelölt szakaszainak felújítására adta át a munkaterületet ütemezetten, amelynek alapján több mint 15 km hosszon, mintegy 1,8 milliárd forint hazai forrásból indult a kivitelezés.

A munkálatok során a szükséges vastagságú aszfaltréteg terítésén túl az árkok, padkák, átereszek és hidak javítása is megtörtént. A közlekedésbiztonság javítására gyalogos átkelők és helyenként ezek középszigetei újultak meg. Több szakaszon burkolatprizmákat telepítettek, megújultak a jelzőtáblák, és a szükséges helyeken akusztikus burkolatjelek készültek. A közmű üzemeltetőkkel, és tulajdonosokkal folytatott egyeztetéseknek köszönhetően az érintett belterületi szakaszokon számos aknafedlap cseréjére is sor került.

Nyergesújfaluban az önkormányzati és a magyar állam közös finanszírozásában teljes átépítésre került a Beloiannisz utca 150 méter hosszban.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. köszöni a lakosság megértését és türelmét az építés alatti forgalomkorlátozások során tapasztalt figyelmes közlekedésért.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

.
Forrás: kozut.hu

(Ezt a cikket 82 alkalommal tekintették meg.)