JELENTŐSEN NŐTT A GEFCO JÖVEDELMEZŐSÉGE 2016 ELSŐ FÉLÉVÉBEN

Illusztráció - Forrás: GEFCO

A GEFCO Csoport, az ipari logisztika globális piaci szereplője és az autóipari logisztika európai vezetője, 2016 első félévében 2,2 milliárd eurós forgalmat ért el, ami 3,5%-os növekedést jelent 2015 azonos időszakához képest. Luc Nadal, a GEFCO Csoport igazgatóságának elnöke szerint: „2016 első felének pozitív eredményei tükrözik a GEFCO kimagasló teljesítményét, valamint azt, hogy bizonytalan gazdasági környezetben is növelni tudja versenyképességét, miközben a legjobb logisztikai megoldásokat kínálja ügyfeleinek.

Forrás: GEFCO
Forrás: GEFCO

Operatív és pénzügyi teljesítmény

2016
első féléve
2015
első féléve
2016/2015
Forgalom (milliárd €) 2,221 2,146 + 3,5%
EBITDA [1]* (millió €) 91,3 71,6 + 27,5%

2016 első felében a GEFCO Csoport 2,2 milliárd eurós forgalmat ért el, ami 3,5%-os növekedést jelent 2015 azonos időszakához képest. Ez az erősödés főként az IJS Global 2015 végén történő felvásárlását követő szállítmányozási tevékenységnek, valamint az európai gépjárműpiac fellendülésének és a nagy ipari ügyfelek körében tapasztalható fejlődésnek köszönhető. A növekedést leginkább a Nyugat-Európát, Észak-Afrikát, valamint Közép- és Kelet-Európa országait magába foglaló régió generálta.

Az EBITDA az év első hat hónapjában 91,3 millió eurót tesz ki, ez 2015 első félévéhez képest 27,5%-kal növekedett. A jövedelmezőség jelentős javulása a GEFCO proaktív politikájának köszönhető, melynek célja a beszerzési menedzsment optimalizálása és az állandó költségek csökkentése az olajárak stabilitása által kínált kedvező környezetben.

Kismértékű tartozással a GEFCO rendezett pénzügyi helyzetet mutat. A költségrugalmasság növelését célzó 2014 közepén bevezetett teljesítményterv, valamint a Csoport „asset-light” (nem eszközigényes) üzleti modellje hozzájárultak a vállalat hatékony költséggazdálkodásához. Ezalatt a GEFCO munkatársainak elszánt erőfeszítései lehetővé tették, hogy a Csoport kiterjessze ügyfélportfólióját, jelentősebb ügyfeleket is beleértve.

Változatosabb ügyfélportfólió

A vezető autóipari gyártók és beszállítók kedvelt logisztikai partnereként a GEFCO világszerte azon dolgozik, hogy irányítsa és optimalizálja a komplex ellátási láncokat. Az új 2016-os szerződések kézzelfogható bizonyítékai és elismerései a vállalat egyedülálló szakértelmének az egyik legnagyobb kihívásokat rejtő szektorban. Ezt mutatják a Fiattal pótalkatrészek szállítására kötött szerződések Brazíliában, a franciaországi, 4PL[2] szolgáltatások berendezéseinek gyártójával, a SNOP-val aláírt megállapodás és a Dongfeng Liuzhou vállalattal raktározási szolgáltatásokkal kapcsolatos szerződés Kínában.

A GEFCO Csoport a gyártók versenyképessége érdekében kínálja szakértelmét, akiknek bizalma és száma egyaránt nő az ipar különböző ágazataiban. Ezt példázzák a 2016 első felében született együttműködések: a Nintendóval Spanyolországban, a SISECAM török ipari csoporttal a vegyipari és üvegipari ágazatban, vasúti szállítmányozásra Szerbiában és Boszniában, a Same Deutz Fahrral kész járművek forgalmazására Törökországban, a repülőgépipari ágazatban működő Ratier Figeac-kal a Franciaország és Marokkó közti kereskedelmi forgalomra; valamint az acéliparban és a bányászat területén tevékenykedő orosz Severstal Csoporttal.

A globalizáció, mint a fejlődés alapja

A világszerte 300 telephellyel rendelkező interkontinentális hálózatával a GEFCO globális logisztikai megoldásokat kínál ügyfelei nemzetközi fejlődésének elősegítése érdekében.

2016-ban a GEFCO véglegesítette a holland szállítmányozó vállalat, az IJS Global felvásárlását. 16 országra kiterjedő hálózatával a vállalat erősítette a GEFCO jelenlétét és kínálatát a szállítmányozási tevékenység területén az olyan kiemelt régiókban, mint Kína és Délkelet-Ázsia, Ausztrália, Új-Zéland, valamint az Egyesült Államok. Ezzel a földrajzi terjeszkedéssel a GEFCO leányvállalatainak száma 44-re nőtt és most már mind az öt kontinensen képes globális szolgáltatásokat nyújtani a gyártóknak. Az IJS Global felvásárlása azt is lehetővé tette, hogy a GEFCO még változatosabbá tegye ügyfélportfólióját, hiszen a holland vállalat gyógyszerek, valamint csúcstechnológiájú és repüléssel kapcsolatos ipari termékek szállítására specializálódott.

Luc Nadal hozzátette: „2016 első féléve jelentős emelkedést hozott a GEFCO jövedelmezőségében. Mindez azt mutatja, hogy a GEFCO még kihívást jelentő környezetben is képes értéket teremteni ügyfelei és partnerei számára.


A GEFCO CSOPORT

A GEFCO Csoport logisztikai megoldások megtervezését és megvalósítását kínálja termelő vállalatok részére, a versenyképességüket erősítő hozzáadott érték forrásaként. A GEFCO által kínált minőség az elmúlt 65 év, főként autóiparban szerzett tapasztalatán alapul, mely egyike a legösszetettebb és legnagyobb kihívásokat rejtő ágazatoknak. A 150 országban jelenlévő GEFCO Európa 10 legjobb vállalata közé tartozik. 2015-ben 4,2 milliárd eurós forgalmat ért el és 12 000 munkavállalót foglalkoztat. A GEFCO világszerte 300 telephellyel rendelkezik, tevékenykedik Délkelet-Ázsiában, Közép- és Kelet-Európában, a Balkánon, Kelet-Ázsiában és Dél-Amerikában is.

Forrás: GEFCO

(Ezt a cikket 70 alkalommal tekintették meg.)