Adózás Ellenőrzések Fuvarpiac Gazdaság Hírek Személyszállítás Szervezetek hírei

NFM: a kormánynak nem áll szándékában a szívességi alapú személyszállítás ellehetetlenítése

A kormánynak nem áll szándékában a szívességi alapú személyszállítási tevékenység ellehetetlenítése, azonban minden piaci szereplőtől elvárja a hatályos jogszabályok betartását – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel pénteken.

Az Uber közösségi személyszállító Az utolsó kör elnevezésű demonstrációja Budapesten, a Hősök terén 2016. július 23-án. A cég felfüggeszti a szolgáltatást Budapesten július 24-én, amikor életbe lép a működését ellehetetlenítő jogszabály. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Az Uber közösségi személyszállító Az utolsó kör elnevezésű demonstrációja Budapesten, a Hősök terén 2016. július 23-án. A cég felfüggesztette szolgáltatását Budapesten július 24-én, amikor életbe lépett a működését ellehetetlenítő jogszabály. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Emlékeztettek: egy nyári kormánydöntésnek megfelelően a közeljövőben célzott ellenőrzési csoport jön létre többek között az engedély nélkül tevékenykedő taxisok és egyéb szolgáltatók hatékonyabb ellenőrzésére.

A tárca folyamatosan vizsgálja a személygépkocsis személyszállítási piac jogszabályi környezetét, és napirenden tartja az útiköltség megosztásán alapuló szolgáltatások liberalizációjának lehetőségét. Döntés még nem született a kérdésben – olvasható a közleményben.

A napokban több hírportálon is megjelent, hogy a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) közúti ellenőröket toboroz a közúti fuvarozói tevékenység ellenőrzésének szigorítása érdekében. A nol.hu cikke szerint az új emberek fő feladata a terepen folytatott ellenőrzés és bírságolás lesz. A portál a Fuvarlevél című szaklapra hivatkozva azt írta, hogy a hatósági szigor a telekocsi-szolgáltatások ellen irányul majd.

Forrás: MTI

Illusztrációs kiemelt kép: MTI Fotó – Balogh Zoltán

 

(Ezt a cikket 87 alkalommal tekintették meg.)