Stratégiai együttműködést kötött a Tesco és a Waberer’s

H. Szabó Sándor felvétele

A Tesco és a Waberer’s-Szemerey a mai napon bejelentette stratégiai együttműködését, amelynek keretében a jövőben a Waberer’s-Szemerey látja el az áruházlánc magyarországi áruszállítási feladatait. A hosszú távú együttműködés mind a Tesco gyáli, mind a herceghalmi logisztikai központ szállítmányait érinti.

Kamionok a Waberer's-Szemerey Logisztika Kft. új miskolci bázisán 2014. február 20-án. Az ezen a napon átadott, 3 milliárd forint értékű beruházással száz új munkahely jött létre a közúti árufuvarozással, raktározással foglalkozó cégnél. MTI Fotó: Vajda János
Illusztráció – MTI Fotó: Vajda János

Az együttműködés része annak a folyamatnak, amelynek célja, hogy a Tesco egyszerűsítse és hatékonyabbá tegye a boltokba történő áruszállítást. Ennek szervezésére egyetlen, új csapatot alakított ki, illetve megállapodást kötött a Waberer’s-Szemerey-vel. Ennek értelmében a Waberer’s-Szemerey látja el azokat a feladatokat, amelyek eddig a Tesco saját áruszállítási csapatának hatáskörében voltak. A megegyezés kiterjed arra is, hogy a Tesco korábbi munkavállalóinak a foglalkoztatási feltételei változatlanok maradjanak, beleértve a fizetések színvonalát is.

Az együttműködés keretében az eddig a TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt. személyi állományába tartozó gépjárművezetők, tolatómunkások és áruszállítási karbantartók a Waberer’s-Szemerey Logisztika Kft. alkalmazásában folytatják munkájukat, ahol garantálják a munkakörük megtartását, illetve a munkaviszony feltételeinek megőrzését.

Pálinkás Zsolt, a magyar Tesco működési ügyvezető igazgatója a stratégiai megállapodás kapcsán hangsúlyozta: „A Waberer’s-szel folytatott együttműködésnek köszönhetően a jövőben is arra összpontosítunk, hogy napról napra többet nyújtsunk a vásárlóknak. A stratégiai megállapodás lehetővé teszi, hogy kiaknázzuk a Waberer’s szakértelmét és az együttműködés szinergiáit. A megállapodás részeként, minden érintett Tesco munkatárs a Waberer’s kötelékében folytatja pályafutását. Köszönöm munkatársaink eddigi elkötelezettségét és örömmel tekintek a további közös munka elébe.”

Ifjabb Szemerey Lóránd, a Waberer’s-Szemerey Logisztika Kft. szállítmányozási és fuvarozási igazgatója a megállapodást méltatva rámutatott arra, hogy a partnerség lehetővé teszi a Tesco és a Waberer’s-Szemerey számára egyaránt piacvezető pozíciójuk további erősítését Magyarországon. „Szüntelenül törekszünk a folyamatos fejlődésre és innovatív működésre. A siker eléréséhez elengedhetetlen a tapasztalt és a képzett emberi erőforrás, ezért folyamatosan teremtünk új munkahelyeket, miközben megőrizzük a régieket is. Örömünkre szolgál, hogy hamarosan üdvözölhetjük a Tesco ezen szegmensében dolgozó kollégákat a Waberer’s-Szemerey-nél.”- mondta végezetül ifjabb Szemerey Lóránd.


A TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt.

A Tesco 20 éves hazai működése során a magyar gazdaság meghatározó szereplőjévé vált. A 2015-ben létrejött Tesco Európa segítségével erősebb lett a vállalat és egyszerűsödött működése. Ennek köszönhetően az áruházlánc hosszú távon tovább erősíti megszerzett pozícióját. Az egyik legnagyobb privát munkaadó az országban: több mint 20 ezer munkatársának biztosít állást. Határozott célja, hogy a munkavállalói jövedelmek miatt is elismert szereplője legyen a piacnak. 208 magyarországi áruházában hetente átlagosan 3 millió vásárlót szolgál ki friss élelmiszerrel. A Tesco Online Bevásárlás Szolgáltatásával, kis formátumú üzleteivel és hipermarketeivel napról-napra közelebb viszi vásárlóihoz az elérhető árú és jó minőségű termékeket. Élelmiszerválasztékában található 3200 sajátmárkás termék felét itthon állítják elő, beszállítóinak csaknem 80 százaléka – közel 1100 vállalkozás – magyar. Az áruházlánc aktívan támogatja az egészséges táplálkozás előtérbe kerülését, az élelmiszerpazarlás elleni küzdelmet és a helyi közösségeket.

Waberer’s- Szemerey Logisztika Kft.

A Waberer’s – Szemerey Magyarország piacvezető logisztikai vállalata, amely a legnagyobb, erre a szegmensre optimalizált vontató flottát üzemelteteti. Szolgáltatásai felölelik a logisztika valamennyi területét a közúti fuvarozástól a raktározáson át a komplex logisztikáig.

Forrás: Vision Communications Hungary Kft.

Illusztrációs kiemelt kép: H. Szabó Sándor felvétele

(Ezt a cikket 254 alkalommal tekintették meg.)