Óriási buli, izgalmas futamok: Kiss Norbi sikereivel ért véget a hétvégi hungaroringi Kamion EB és Fesztivál

Kamionok a Hungaroring rajtrácsán. 2016 augusztus 27. - Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu

Hatalmas fesztiválhangulat, az idei évad leglátványosabb futamai, nagyon sok család, szórakoztató gyermekprogramok és természetesen Kiss Norbi lenyűgöző sikerei. Ilyen volt az idei mogyoródi Kamion EB és Fesztivál augusztus 27-28. hétvégéjén.

Kiss Norbert a Tankpool24 Mercedes csapat Magyar versenyzője. - Fotó Karsai Attila - hungarokamion.hu
Kiss Norbert a Tankpool24 Mercedes csapat Magyar versenyzője.  Fotó Karsai Attila – hungarokamion.hu

„Nagyon boldog vagyok, hogy ennyien eljöttek szurkolni nekem a Hungaroringre, hihetetlen energiát tud adni, amikor mindenhol transzparenseket és hangosan buzdító közönséget látok. A kisebb-nagyobb izgalmak mellett nagyon elégedett vagyok a hétvégi magyar versenyen mutatott teljesítményemmel, ugyanis a legeredményesebb pilótaként minden futamon sikerült dobogóra állnom, ami rendkívüli eredmény. Nagy csatározások közepette kétszer hoztam el a harmadik helyet és szintén kétszer állhattam fel a dobogó második fokára. Egy kis hiányérzetem azért van, hogy az első hely kimaradt a repertoárból, de ennek ellenére úgy gondolom, ez egy fantasztikus siker az új csapatommal, a Tankpool24-gyel és a Mercedes-szel. Ami pedig még szebb, hogy ezekkel a dobogós helyezésekkel felértem a tabella harmadik helyére, ami rendkívül biztató a jövőre nézve” – értékeli boldogan a hétvégét Kiss Norbi, kétszeres Európa-bajnok kamionversenyzőnk.

A BlancPain GT Series versenye a Kamion EB futamai között. - Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
A BlancPain GT Series versenye a Kamion EB futamai között.  Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

A mogyoródi Kamion EB és Fesztivál exkluzív versenye, a BlancPain GT Series kimondottan nagy népszerűségnek örvendett, mindenki kíváncsi volt, hogy a leggyorsabb GT3-as luxusautók mire képesek a versenypályán. Emellett a nagy hagyománynak örvendő Swift Cup Europe-ot is rengetegen követték.

Természetesen a nap fénypontja mindig a kamionok fordulatokban gazdag csatája volt. A félelmetes monstrumok okoztak azért izgalmas pillanatokat: volt falba csapódás, kiugró kerekek, szenzációs előzések, óriási harcok és váratlan fordulatok, azaz minden, ami versenypályán elképzelhető. Vasárnap a zárófutamot Norbi az ötödik helyen zárta, azonban az első és második helyezettet sebességtúllépés miatt megbüntették, így a szombathelyi pilóta feljött a dobogós harmadik helyre, így minden futam után az emelvényről integethetett a lelkes közönségnek.

Szép lányok és Segway-es operatőr a rajtrácson. - Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
Szép lányok és Segway-es operatőr a rajtrácson.  Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

A gyerekekkel érkezők is remekül szórakoztak a családbarát fesztiválon, hisz számos érdekes kitelepülés várta a kisebbeket és nagyobbakat. A nagy melegben kígyózó sorok álltak a frissítőkért, melyek a baráti áraknak köszönhetően még jobban estek.

A Kamion EB és Fesztivál idei eseményeire szombaton 11 ezren, míg vasárnap 21 ezren látogattak ki, így összesen 32 ezer néző szurkolt élőben Kiss Norbinak és az OXXO csapat angol pilótájának Ryan Smith-nek.

Nem sokáig parkolhat Kiss Norbi kamionja. Következő hétvégén verseny a Csehországi Mostban. - Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
Nem sokáig parkolhat Kiss Norbi kamionja. Következő hétvégén verseny a Csehországi Mostban.  Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

Bízunk benne, hogy jövőre újra találkozunk és újabb Kiss Norbi győzelmeket ünnepelhetünk együtt!

Forrás: Just Creative | Communication Agency

(Ezt a cikket 113 alkalommal tekintették meg.)