Szijjártó Péter szerint autóipari jelentősége van a magyar kamion Eb-futamnak

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és a második helyezett Kiss Norbert a Kamion Európa-bajnokság magyar versenyhétvégéje harmadik futama után a mogyoródi Hungaroringen 2016. augusztus 28-án. MTI Fotó: Marjai János

Magyarország autóipari teljesítménye szempontjából nagy jelentőség van az olyan rendezvényeknek, mint a hétvégén a Hungaroringen zajló kamion Európa-bajnoki verseny – mondta el az MTI-nek Szijjártó Péter vasárnap.

Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

A külgazdasági és külügyminiszter a helyszínen tekintette meg a sorozat magyarországi állomásának harmadik futamát Mogyoródon és díjakat adott át a dobogósoknak.

„Az autóipar Magyarország teljes feldolgozóipari kibocsátásának 31,5 százalékát tudhatja a magáénak, ezért kijelenthető, hogy az autóipar a hazai gazdaság zászlóshajója” – mondta Szijjártó Péter.

Hozzátette: ezért különösen fontos, hogy a mostanihoz hasonló presztízsű rendezvényeknek adhat otthon Magyarország. „Ilyenkor néhány napra vagy egy egész hétvégére az autóipari szereplők érdeklődésének középpontjába kerülünk, most például itt gyűltek össze azok a beszállító vállalatok, amelyek Magyarországon tevékenykednek, s a nehézgépjárművek gyártásához szállítanak be alkatrészeket” – fogalmazott a miniszter.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy Magyarország az autóiparon belül a személygépkocsi-gyártásában teljesít jelenleg a legjobban, a következő cél a busz- és nehézgépjármű-gyártásban elérni hasonló teljesítményt. Véleménye szerint ez mind hozzáadott érték, mind pedig munkahelyteremtés szempontjából nagy ugrás lenne az ország számára.

Forrás: MTI

Kiemelt kép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és a második helyezett Kiss Norbert a Kamion Európa-bajnokság magyar versenyhétvégéje harmadik futama után a mogyoródi Hungaroringen 2016. augusztus 28-án. MTI Fotó – Marjai János

 

(Ezt a cikket 113 alkalommal tekintették meg.)