A Scania új vezetőbiztonsági alkalmazásokat vezetett be az Apple okosórához

Forrás: Scania

Az Apple Watch Scania-kiadás esetében az eddigi járműkezelő funkciókhoz olyanok társulnak, amelyek a járművezetőt helyezik a középpontba, kiegészítőként különleges, V8-as motorból készített karóraszíjjal.

 

A Scania július 8-án új, a vezető biztonságát középpontba állító alkalmazásokat mutatott be az Apple okos-karórához. Az Apple Watch Scania-kiadás a gépkocsivezető egészségi és fittségi állapotát nyomon követő funkciókat vezetett be, miközben megtartotta a jármű- és flottakezelési adatokat szolgáltató funkciókat is, amelyek már a Scania népszerű Black Griffin óráját, az első kifejezetten tehergépkocsi-vezetőknek kifejlesztett okosórát is jellemezték.

Segít a járművezetőknek biztonságosan végezni a munkáját

Habár a járművel együttműködő alkalmazások egyre elterjedtebbek az iparágban, a Scania Apple Watch-kiadás alkalmazásai kitűnnek ezek közül azáltal, hogy a járművezető aktivitását, éberségét és felfrissülését helyezik a középpontba. Két új alkalmazás jelent meg, amelyek különösen hasznosak a tehergépkocsi-vezetőknek:

  • A karóra képes nyomon követni a járművezető teljesítményét, és ez alapján egy üzenettel figyelmezteti viselőjét, ha az elfáradt és tanácsos lenne felállnia vagy mozognia – ezáltal lehetőséget ad viselőjének egy kis felfrissülési időre, mielőtt újra elkezdene vezetni.
  • Esésérzékelő funkció. Egy alkalmazás révén az okosóra érzékeli a hirtelen nagy ütéseket, például ha baleset történik az áru be- vagy kirakodása közben, amit a tehergépkocsi-vezetőknek gyakran egyedül, késő éjjel kell végezniük. Ha az alkalmazás egy esetleges esést érzékel, értesíti az okosóra viselője által kijelölt vészhelyzeti kapcsolattartó személyt.

 

scania-okosora-201607

V8-as karóraszíj

A Scania egy egyedülálló kiegészítőt is készített az Apple Watch Scania-kiadás bevezetése alkalmából. A híres LB 140 V8 motortípusnak egy régi hengertömbjét beolvasztották, átkovácsolták és öntöttvasszíjakat készítettek belőle, amelyeket Scania 140 V8 karóraszíjnak neveztek el.

Szerettünk volna készíteni valamit a V8-as megünneplésére. 1969-ben ez a motor hozzájárult az ’Utak királya’ kifejezés megszületéséhez, és a V8-as közel áll a Scania szívéhez. Ezzel a karóraszíjjal az ember a járműtörténelem egy darabját viselheti a csuklóján, amely a múltunk egy részét összekapcsolja a jövőnkkel” – magyarázta Magnus Andersson, a Scania Digitális Üzletek (Digital Business) részlegének termékmenedzsere.

Az Apple Watch Scania-kiadás karóra és a Scania 140 V8 karóraszíj már megvásárolható egyes kijelölt Scania márkakereskedésekben és a Scania Webshop internetes áruházban. A karórához az alkalmazások pedig letölthetők az App Store áruházból.


A Scaniáról

A Scania a világ vezető nehéztehergépkocsi-, autóbusz-, hajómotor- és iparimotor-gyártói közé tartozik. A vállalat tevékenységében a termékek mellett egyre nagyobb részarányt képviselnek a pénzügyi és egyéb szolgáltatások, amelyek költséghatékony szállítmányozási megoldásokat és maximális üzemidőt biztosítanak a Scania ügyfeleinek. A Scania több mint 44 ezer alkalmazottal mintegy száz országban van jelen. A kutatás és fejlesztés jellemzően Svédországban összpontosul, míg a termelés Európában és Dél-Amerikában folyik, az alkatrészek és komplett járművek gyártásának világméretű megosztásának lehetősége mellett. A 2015-ös évben a vállalat értékesítési árbevétele meghaladta a 94,8 milliárd svéd koronát, míg üzemi eredménye 9,6 milliárd svéd koronát tett ki.

Forrás: Scania

(Ezt a cikket 156 alkalommal tekintették meg.)